The Real Reason Beyonces Austin Powers-sang 'Work It Out' var en absolut katastrofe

Indholdsfortegnelse:

The Real Reason Beyonces Austin Powers-sang 'Work It Out' var en absolut katastrofe
The Real Reason Beyonces Austin Powers-sang 'Work It Out' var en absolut katastrofe
Anonim

Beyonce var simpelthen ikke en stjerne på listen, da Austin Powers In Goldmember blev udgivet i 2002. Mens hun var leder af Destiny's Child, var hendes solokarriere lige i gang sin spæde begyndelse, da hun spillede hovedrollen sammen med Mike Myers i den storslåede komedie. Af denne grund og mange flere var Austin Powers i Goldmember helt afgørende for, at hun kunne slippe fri fra musikgruppen og skabe en ny karriere for sig selv.

Efter Austin Powers havde Beyonce nogle af de bedste musikalske succeser i sin karriere, som inkluderer et stormløb af elskede musikvideoer og diverse singler. Sangen hun lavede eksklusivt for Austin Powers var dog faktisk lidt af et flop. I et interview med Vulture forklarer skaberne bag "Work It Out", hvorfor sangen ikke helt slog igennem hos publikum…

Beyonce havde en hård tid med at lave "Work It Out"

At have en original hitsingle var usædvanlig vigtig for succesen med storfilm tilbage i begyndelsen af 2000'erne. De første to Austin Powers-film, for eksempel, havde absolut gavn af at have dem. Så naturligvis havde Mike Myers og hans team brug for en til den tredje rate. Og i betragtning af, at Beyonce blev castet i den medledende rolle, var det indlysende, at det var hende, der skulle tappes til at gøre det. Med hjælp fra Pharrell Williams og Chad Hugo var Beyonce med til at skrive singlen.

"[Det var en] utrolig lille vokalsession med kun Beyoncé, Pharrell og mig," forklarede John Houlihan, musikvejlederen. "Franchisen var umætteligt besat af at have singler og musikvideoer. Goldmember-soundtracket inkluderede også Britney Spears-sangen "Boys", skrevet og produceret af Pharrell Williams og Chad Hugo. Spears udgav en tilhørende musikvideo, der ligesom "Beautiful Stranger" indeholdt Mike Myers i karakter. Popkulturen er altid konkurrencedygtig, men Mike Myers ved bedre end nogen anden, hvordan man slår igennem. På det tidspunkt var MTV og 106 & Park på BET nøglen til at åbne din film- og albumudgivelse."

Men den semi-retro funk "Work It Out", som blev skrevet af Pharrell Williams og Chad Hugo sammen med Beyonce, lykkedes ikke med at nå Billboard Hot 100. Og dens musikvideo rangerede ikke ligefrem blandt hende mest mindeværdige. Ifølge dets direktør, Matthew Rolston, startede tingene ikke godt, da Beyonce dukkede op for at sætte helt udmattet.

"En af de vigtigste ting, jeg husker ved videooptagelserne, er, at hun bare var så træt," sagde Matthew Rolston, før han påstod, at hun var så udmattet af at være på turné med Destiny's Child for at promovere deres album "Survivor" lige efter optagelsen af Goldmember. "Jeg tror, at [hun var] i Europa og fløj til New York på en helnatsdag specifikt for at lave dette [musikvideo]-optagelse, som var et flere dages optagelser, og så måtte hun tilbage for at deltage i turnéen igen. Jeg tror, hun sov i to timer under øvelsen. På den første prøvedag lærte hun dette mikrofon-trick, og hun slog kanten af sin tand, fordi mikrofonen ramte hendes mund. Hun var nødt til at gå til en kosmetisk tandlæge for at få det ordnet."

Ud over, at Beyonce havde problemer på sættet til musikvideoen, fik den endnu et slag, da det viste sig, at Mike Myers ikke var tilgængelig til at medvirke i den. I stedet skulle klip fra filmen integreres i videoen. I de tidligere Austin Powers musikvideoer dukkede Mike Myers altid op. Dette hjalp dem altid op på niveau og score stort hos publikum på MTV, hvilket selvfølgelig var afgørende for succesen med både musikvideoer og singler dengang.

Men Beyonce måtte gå denne alene. Og det gik ikke helt så godt som forventet…

Why Beyonces "Work It Out" var et flop

Beyonce-eksperten Tshepo Mokoena fort alte Billboard, at en af hovedårsagerne til, at sangen ikke holdt sig hos publikum, var, at lyden af singlen var "risikabel". Det var en stor afvigelse fra hendes Destiny's Child-musik på et tidspunkt, hvor alle tre medlemmer forsøgte at individualisere.

"Det var en tid, hvor R&B lød som R&B - den havde ikke den slags retropastiche, som Beyoncé kom med," skrev Tshepo i sin biografi om Beyonce. "Dette var også den æra, hvor man hørte en masse sydasiatiske samples på rap-sange og nogle R&B-numre også - det var på en måde med sin bølge og sin bevægelse. Så hvis du ikke var i Ashanti/Ja-reglen slags lejr, du gik efter de sange, der bragte 'East' og 'West' - i anførselstegn - sammen på en måde, der føltes ny for et urbant marked. Og så, ovre i hjørnet, er der Beyoncé, der laver 'Work It Ud.'"

Denne lyd appellerede bare ikke til det amerikanske publikum på det tidspunkt på trods af, at den var meget bedre i Europa og Storbritannien. Det ville tage et par mere konventionelle singler bortset fra Destiny's Child at katapultere Beyonce ind i den stratosfære af superstjernestatus, som hun i øjeblikket opholder sig i.

Anbefalede: