Hvem er 'Moon Knight'-stjernen, May Calamawy?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er 'Moon Knight'-stjernen, May Calamawy?
Hvem er 'Moon Knight'-stjernen, May Calamawy?
Anonim

Disney+'s nye superhelteserie Moon Knight er kun fire afsnit i sin planlagte seks-episode-kørsel på streamingplatformen. Hovedrollen spilles af Dune-stjernen Oscar Isaac, som også får selskab af den erfarne skuespiller og manuskriptforfatter Ethan Hawke på rollelisten.

Parret har ført an i køen af ros, som showet har modtaget i de seneste uger, med Marvel-fans, der er begejstrede for deres præstationer, såvel som seriens skrive- og produktionsværdi.

Det er ikke kun Isaac som Moon Knight og Hawke som hans nemesis, Arthur Harrow, der har taget Marvel-verdenen med storm. Den Oscar-vindende skuespiller F. Murray Abraham portrætterer Khonshu, den egyptiske månegud, som er 'en udstødt blandt guderne for at føre en' en-guds krig mod opfattede uretfærdigheder.''

Resten af rollebesætningen, selvom de ikke er så fornemme som deres hovedkolleger, har også imponeret i deres roller. Blandt disse er Ann Akinjirin og David Ganly som to britiske officerer, der også følger en kult ledet af Arthur Harrow. Khalid Abdalla (Hanna) og Gaspard Ulliel portrætterer også henholdsvis Selim og Anton.

Et andet navn, der ikke er alt for velkendt, er May Calamaway, som faktisk spiller en af hovedrollerne.

Hvilken karakter kan Calamaway portrættere i 'Moon Knight'?

May Calamaways karakter på Moon Knight hedder Layla El-Faouly og beskrives som en egyptisk arkæolog og eventyrer. Layla er hustru til Marc Spector, en af Oscar Isaacs karakterpersonligheder i historien.

Executive producer af showet Mohamed Diab siges at have lobbyet for at få Calamaway med i rollen som Layla, en karakter, som han også kæmpede for at få genskrevet som egypter. Dette var en del af manuskriptforfatterens mål om at bryde stereotyperne om Egypten, der blev udbredt i Hollywood gennem årene.

"Egypterne ser, at Hollywood altid ser dem på en orientalistisk måde," sagde Diab, som det blev rapporteret af Variety. "Vi er altid eksotiske. Kvinder er underdanige. Mænd er dårlige. Så det var meget vigtigt for mig at bryde det."

Calamaway omt alte sin karakter som 'en, der har en masse healing at gøre'. Alligevel ønskede hun, at hendes historie blev anerkendt i sin egen ret og ikke i tjeneste for Isaacs karakter.

"Jeg ønskede, at [Layla] skulle have sin egen rejse og forstå sin egen personlige mission, og hvad hun leder efter," forklarede Calamaway.

Hvem var May Calamaway før 'Moon Knight'?

May Calamaway bor i øjeblikket i New York, men hun er i høj grad en global borger. Hun blev født den 28. oktober 1986 i Kongeriget Bahrain. På det tidspunkt arbejdede hendes egyptiske far i landet som bankmand. Hendes mor er af palæstinensisk-jordansk arv.

Hendes liv har også ført skuespillerinden til Boston, Houston og tidligere Doha i Qatar. Da hun voksede op, stødte hun på Death Becomes Her, den satiriske fantasyfilm fra 1992 af instruktøren Robert Zemeckis. Hun var fuldstændig opslugt af Meryl Streeps optræden i filmen, og hun besluttede sig straks for, at hun ville være skuespiller, når hun blev stor.

Efter at have været med i en række kortfilm, fik Calamaway sin første store rolle på storskærm nogensinde i UAE's overnaturlige thriller Djinn fra 2013. Filmen blev instrueret af filmskaberen Tobe Hooper (Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist) i hans sidste instruktørrolle, før han døde i august 2017.

Efter succesen med denne film flyttede Calamaway til USA i 2015 for at fortsætte sin skuespillerkarriere.

Hvilke andre produktioner har May Calamaway været med i?

2017 kunne beskrives som gennembrudsåret for May Calamaways skuespillerkarriere, siden hun flyttede til staten. Hun fik en tilbagevendende rolle som en karakter kaldet Faiza i National Geographic-miniserien, The Long Road Home.

Samme år medvirkede hun også i enestående afsnit af Madam Secretary og NBC's The Brave. I 2018 nød hun en lignende cameo på CBS' FBI i sæson 1-afsnittet Green Birds.

Et år senere begyndte Calamaway at optræde på Hulus Ramy i hendes første tv-hovedrolle nogensinde. I denne serie portrætterer hun en kvinde ved navn Dena Hassan, søster til hovedpersonen.

Moon Knight blev først annonceret som et Marvel-projekt for Disney+ i 2019. På en fuldstændig afstikker fra andre Marvel-projekter fra nyere tid er seriens centrale karakter tilsyneladende ikke forbundet med resten af franchisens univers.

Calamaway blev officielt bekræftet i rollen som Layla El-Faouly i januar 2021, blot et par måneder før hovedfotograferingen startede i Ungarn. Hun har været med i hver eneste af den begrænsede series fire afsnit indtil videre, og er også indstillet til at optræde i de sidste to.

Anbefalede: