Dette kan være Steven Spielbergs mest undervurderede film

Indholdsfortegnelse:

Dette kan være Steven Spielbergs mest undervurderede film
Dette kan være Steven Spielbergs mest undervurderede film
Anonim

Steven Spielberg har måske tjent sine milliarder på at gøre mere end bare at lave film, men der er ingen tvivl om, at det er det, han er kendt for. Selvom nogle af hans senere film (undtagen hans West Side Story-genindspilning) måske ikke har fået den type rosende anmeldelser, hans tidligere arbejde gjorde, er han stadig på toppen af sit felt. Lige siden Jaws ændrede sin karriere i 1975, er Steven blevet konge af blockbusteren.

Film som Saving Private Ryan, Amistad, Lincoln, The Colour Purple, Munich og Schindler's List gav Steven Spielberg utrolige udmærkelser og styrkede ham som en sand risikovillig visionær. Men han er stadig bedst kendt for storfilm som Jaws, Raiders Of The Lost Ark, E. T., Minority Report og Jurassic Park. Men der er én film i hans filmografi, som ofte bliver overset. Kritikere var ikke imponerede, og det har ikke ligefrem dvælet i hovedet på de fleste af Stevens fanbase siden udgivelsen i 1997. Alligevel kan det være hans mest undervurderede film…

Steven Spielbergs mest undervurderede film

Der er ingen tvivl om, at Jurassic Park er Steven Spielbergs mest indtjenende film. Den blev elsket af både fans og kritikere og var moden til en efterfølger. Mens et par af hans film har forgrenet sig til efterfølgerområdet (nemlig Indiana Jones og Raiders Of The Lost Ark), skabte Jurassic Park en franchise på flere milliarder dollar. På godt og ondt har vi løbende modtaget Jurassic Park/Jurassic World-film med den formodede sidste film (Jurassic World: Dominion), der udkommer til sommer. Og The Lost World: Jurassic Park startede det hele.

Mens mange kritikere absolut hadede The Lost World: Jurassic Park, har nogle få filmelskere påpeget, at det muligvis er Stevens mest undervurderede film. The Lost World: Jurassic Park er en meget grov tilpasning af Michael Crichtons "The Lost World", i modsætning til de andre efterfølgere, som ikke er baseret på bøger. Alligevel anså mange det for en unødvendig efterfølger, der var et stort skridt ned fra den første film.

The Lost World er simpelthen ikke rangeret blandt Steven Spielbergs bedste film. Mange Jurassic Park-fans kan ikke engang lide det. Men det er vigtigt af flere årsager. Dette inkluderer det faktum, at det var instruktørens sidste rigtige indtog i gysergenren. Oven i dette virker det som om, det var en statement-film. Efter hans bedste filmvindende film om Holocausts rædsler i det virkelige liv, kunne Steven nemt have været stukket af. Men han valgte at booken den dybt personlige, vigtige og tunge Schindler's List med de to Jurassic Park-film, han instruerede. Det beviste, at Steven kunne lave en hvilken som helst film, han ønskede, og elskede at tackle en bred vifte af materiale. Men sammenlignet med Schindler's List eller Amistad (som han lavede direkte efter The Lost World), virker dinosaurfilmen latterlig… Og det er en del af grunden til, at den er fantastisk…

Why The Lost World: Jurassic Park er bedre end fans husker

The Lost World: Jurassic Park er latterligt. Det er over toppen. Det giver ofte ikke meget mening. Det er blodigt. Lidt skræmmende. Og det er ligefrem sjovt. Videoessayisten "Digging Deeper" på Youtube mener, at der sker meget mere under overfladen af The Lost World, end man kan se. Selvom han måske har ret, er der ingen tvivl om, at efterfølgeren ikke har det nuancerede tematiske design som den første film. Udover at Jurassic Park tackler fordele og ulemper ved videnskabelige fremskridt, bureaukratisk bureaukrati, feminisme og virksomhedsspionage, handler det i virkeligheden om forældreskab. The Lost World forsøger at dykke ned i disse temaer igen, men det er meningen, at det skal være mere en spændende tur.

Ligesom Indiana Jones og The Temple Of Doom blev The Lost World: Jurassic Park kritiseret for sin vold. Den første Jurassic Park er relativt tam i sammenligning. Når alt kommer til alt, bliver halvdelen af rollebesætningen revet fra hinanden, trampet på eller langsomt fortæret af Isla Sornas forskellige kødædere. The Lost World er også ret skræmmende.

Som påpeget af skribenten Bilge Ebiri på Vulture, er The Lost World fyldt med de jump scares, der dominerede meget af Stevens tidlige arbejde. Mens Schindler's List repræsenterede toppen af hans færdigheder som filmskaber, handlede The Lost World om, hvad der fik ham ind i branchen i første omgang.

Som barn elskede Steven at gemme sig i skabet og skræmme sine søstre. Han elskede at filme sine modeltog, der eksploderede. Og forskellige væsner og blodig make-up dominerede hans hjemmefilm. Disse tilbøjeligheder fandt vej til Duel, Jaws, Close Encounters Of The Third Kind, Indiana Jones-filmene og endda E. T. Under hans overgang til at blive en anerkendt dramatisk filmskaber, føles The Lost World: Jurassic Park, som om det er en hyldest til disse oplevelser. Det er måske ikke høj kunst, men det er underholdende som fanden og bygget med et niveau af passion, ingen af de andre Jurassic Park-efterfølgere indeholder.

Anbefalede: