Hvordan Mark Boone Junior gjorde en karriere ud af at spille snuskede karakterer

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Mark Boone Junior gjorde en karriere ud af at spille snuskede karakterer
Hvordan Mark Boone Junior gjorde en karriere ud af at spille snuskede karakterer
Anonim

Han er måske ikke et navn, du har hørt om, men du har næsten helt sikkert set Mark Boone Junior spille en filmkarakter før - og det var nok ikke en den var god. Boone, 66, har optrådt i mange store billeder i løbet af sin næsten fyrre år lange karriere, inklusive sådanne billetsucceser som Christopher Nolans Memento (2000), Batman Begins (2005) og endda den ikoniske Die Hard 2 (1990), sammen med Bruce Willis Karakterskuespilleren har skabt sig et navn i Hollywood for sin evne til at udføre mere skumle og snuskede filmroller, såsom korrupte betjente, motelfunktionærer og fredløse motorcyklister. For sin indsats har han haft stor succes, efter at have medvirket i over 70 spillefilm, og han har også haft små roller i store shows som Law & Order, Seinfeld og Curb Your Enthusiasm. Lidt kendt kendsgerning: han er også bedste ven med skuespillerkollegaen Steve Buscemi - de startede deres karriere med at optræde stand-up sammen.

Så hvordan gjorde Boone karriere for sig selv og påtog sig så mørke roller? Blev han født til at spille så slemme karakterer?

6 'Se7en' var hans store pause for at spille 'sleazy' karakterer

Måske Boones første store skuespilpause, og den, der styrkede hans ry for at spille 'snuske' karakterer, var Se7en fra 1995, hvor han spillede 'Greasy FBI Man'. Boones karakter var uden tvivl 'fedtet' - og passede perfekt ind i filmens mørke, ekstremt snuskede generelle stil.

5 Hans udseende fik ham en rolle i 'Memento'

Et andet stort øjeblik for hans karriere var hans rollebesætning i den kultklassikere (og djævelsk komplicerede) thriller Memento (2000), med hovedrollen sammen med Guy Pearce. Boone Junior fik den lille, men vigtige rolle som Burt, motelbetjenten, fordi producer Jennifer Todd kunne lide hans "look og attitude" til rollen. Dette gav Boone muligheden for at blive castet i mindre roller til fremtidige Christopher Nolan-film, hvilket gjorde det muligt for hans karriere at udvikle sig yderligere og blive tilbudt endnu flere "snuskede" filmroller.

4 Hans karakteristiske udseende er en stor faktor

Boones karakteristiske grizzlyskæg og afslappede udseende er den førende faktor, der har fået ham til at blive typecastet i 'snuske' roller - som regel sække karakterer med navne som "Shady Private Investigator", "Pawn Shop Owner" og " Fedtet FBI-mand." Ikke ligefrem flatterende. Men skuespilleren værdsætter ikke desto mindre, at hans udseende er det, der har gjort ham succesfuld - og har lovet aldrig at fjerne det berømte ansigtshår, som har givet ham så store skuespillerjobs.

3 Han er intet som sine karakterer i det virkelige liv

Mens skuespilleren har nogle dårlige kvaliteter og kører en 2003 Harley Davidson Road Glidecourse som en af hans road hog-karakterer, er Boone ganske vist ikke som sine karakterer i det virkelige liv. Han er en af de sødeste fyre i Hollywood, og det er måske denne slående kontrast, der har ført til hans succes. At være ment alt modstander af den slags mørke, han skildrer på skærmen, er en klar udfordring, og han har gentagne gange imponeret de instruktører, han har arbejdet med, ved at demonstrere en sådan evne.

2 Han påtager sig store forpligtelser for sine 'slemte' roller

I et interview sagde Boone, at hans 'karakteristiske udseende' får ham bemærket over alt. Da han spillede Bobbys karakter i Sons of Anarchy, var han nødt til at holde sit hår og skæg rigtig langt, og det betød, at han blev bemærket meget mere på gaden: "Nå, hvis Bobby skal fortsætte med at ligne Bobby, kan jeg" jeg ændrer ikke rigtig på det, jeg laver fysisk. Jeg kan ikke klippe mit hår, ellers vokser det ikke ud igen, og mit skæg tager lige så lang tid, som hvis jeg skulle klippe det lige nu. Så jeg har på en måde ofret min karriere de sidste par år for dette, fordi der ikke er så mange ting, jeg kan spille i denne periode."

1 Boone mener, at det mest er tilfældigt at blive rollebesat i "dårlige" karakterroller

Boone er blevet castet som korrupt betjent mindst to gange i løbet af sin karriere. Da Boone blev spurgt i et interview "Hvorfor tror du, folk ser på dig og ser en dårlig betjent?", havde Boone et interessant svar: "Alle store film er betjente og røvere, virkelig fantastiske dramaer, og hvad folk kalder "komedier", sagde skuespilleren. "Det er stort set det, ved du? Så der er mange betjente eller røvere. Du kan spille en dårlig betjent eller en god betjent, eller du kan spille en dårlig røver eller en god røver. Det er mulighederne i mange film."

Når han t alte specifikt om Memento, sagde han: "Jeg blev castet af Christopher Nolan [som] jeg arbejdede med i Memento, hvor jeg ikke var politimand. Det var sådan, jeg fik den næste rolle [i Batman Begins] med ham Han ringede bare til mig og spurgte, om jeg ville gøre det. Du ville ikke engang vide, at Flass er en betjent af alt, hvad han siger eller gør i den film." Så for Boone blev han tilfældigvis castet i 'dårlig politimand'-roller - det var ikke noget at gøre med hans persona. Han har fleksibilitet som skuespiller og er i stand til at spille både 'god' og 'dårlig', som påkrævet.

Anbefalede: