Grey's Anatomy'-stjernen Ellen Pompeo slår kritikere, efter hun har skrevet om sorte dødelighedsrater

Grey's Anatomy'-stjernen Ellen Pompeo slår kritikere, efter hun har skrevet om sorte dødelighedsrater
Grey's Anatomy'-stjernen Ellen Pompeo slår kritikere, efter hun har skrevet om sorte dødelighedsrater
Anonim

Grey's Anatomy-stjernen Ellen Pompeo forsvarer sin forskning efter at have postet en CNN-historie, der lød, at "Sorte nyfødte var tre gange mere sandsynlige end hvide nyfødte." CNN-historien citerede en undersøgelse, som forskere lavede ved George Mason University. Det medicinske team gennemgik 1,8 millioner hospitalsfødsler i Florida mellem 1992 og 2015.

Undersøgelsen så ikke specifikt på, hvorfor dette skete, men anbefalede, at hospitaler "investerer i bestræbelser på at reducere sådanne skævheder og udforske deres forbindelse til institutionel racisme."

Efter at have delt opslaget på sit Instagram-feed i onsdags, blev Pompeo mødt med en strøm af modreaktioner. Nogle – herunder sundhedspersonale – hævdede, at kilden til nyheden ikke var troværdig. Pompeo blev anklaget for at sprede falsk information.

"Dette er en del af problemet, at du har gjort dette til et racespørgsmål," skrev en kommentator.

I dag t alte Pompeo, der spiller Dr. Meredith Gray på Grey's Anatomy, i en video på Instagram.

“Der var meget had og en masse vrede, og jeg vil bare henvende mig til sundhedspersonalet og sige, at hvis du ser det indlæg, og du føler dig defensiv, var det ikke min hensigt at anklage nogen,” sagde mor til tre i sit svar. "Jeg anklager ikke nogen. Disse statistikker er ægte. De er over alt. Det er ikke kun CNN. Det er ikke fake news. Du kan slå det op."

“Men lad os tænke på, hvorfor det indlæg gør dig så defensiv og gør dig så sur. Det burde gøre os sure, men ikke af grundene til, at I alle er sure. Det burde gøre os gale, for folk burde gå ind på et hospital og føle sig trygge, føle sig beskyttede og føle, at de nok skal klare sig, hævdede Pompeo.

I stedet sagde skuespillerinden, at folk burde være knuste af statistikken og "lede efter en løsning." Pompeo sagde, at hun forsøger at være en del af løsningen på problemet ved at sige fra, og hun inviterede andre til at gøre det samme.

For nylig valgte skuespillerinden Jodie Turner-Smith at føde hjemme.

Dronningen og Slim-stjernen fort alte Vogue, at hun ikke ønskede at føde på hospitalet, da "risikoen for graviditetsrelaterede dødsfald er mere end tre gange større for sorte kvinder end for hvide kvinder."

Konen til skuespilleren Joshua Jackson, roste Pompeo for at dele det kontroversielle indlæg på sin side.

Anbefalede: