A Different Kind Of Spidey: A Look at The Spider-Man Films We Never Got To See

Indholdsfortegnelse:

A Different Kind Of Spidey: A Look at The Spider-Man Films We Never Got To See
A Different Kind Of Spidey: A Look at The Spider-Man Films We Never Got To See
Anonim

2002 varslede Spider-Mans ankomst på storskærm, med Tobey Maguire i hovedrollen som den web-slyngende superhelt, vi alle kender og elsker. Det var også på tide, for mens Batman, Superman og en række andre populære helte allerede havde indtaget deres plads på biograflærrederne, havde Spider-Mans filmiske rejse været stenet.

Selvfølgelig kunne fans af karakteren stadig fange deres yndlingssuperhelt på den lille skærm. Før Spider-Man filmuniverset havde der været en række animerede serier, samt en lavbudget live-action serie i 1970'erne. Disse var alle ret gode, men enhver, der håbede på at se Spidey i en blockbuster af en film, måtte vente, indtil Sam Raimi med succes bragte superhelten til live i biograferne.

Men hvad med de film, der skulle udgives inden da? Og hvad med Sam Raimis unmade Spiderman 4? Lad os se nærmere.

Cannon Films ottebenede Spider-Man

Det nu hedengangne Cannon Films var det første studie, der forsøgte en Spider-Man-film, men efter at have fået rettighederne til web-slingeren i 1985, var deres oprindelige vision mere beslægtet med en gyserfilm end en superhelte-blockbuster. Ifølge artiklen hos Screen Rant fik karakteren af Peter Parker en anden baggrund. Manuskriptet fokuserede på en gal videnskabsmand ved navn Doktor Zork, der bevidst udsatte Peter for stråling. I stedet for at blive den web-slyngende superhelt, vi nu kender, skulle Parker blive et ottebenet mutantmonster.

Heldigvis sejrede sund fornuft, og der var planlagt en mere konventionel Spider-Man-film. B-film-veteranen Albert Pyun blev hentet til at instruere, Tom Cruise var blandt dem, der kom i betragtning til rollen som web-slinger, og Bob Hoskins stod i kø for at spille Doctor Octopus.

Manuskriptet skiftede imidlertid hænder igen, og Morbius, den levende vampyr, skulle blive Spider-Mans antagonist i filmen. Desværre (eller måske heldigvis i betragtning af Cannon Films' ry for lavbudget-stinkere), blev filmen aldrig til noget. Det kontante studie blev tvunget til at lukke ned, og med det ethvert håb om en Spider-Man-film.

James Camerons R-rated Spider-Man

I begyndelsen af 90'erne migrerede rettighederne til Spider-Man til Carolco, og James Cameron skulle instruere den nye film.

Den legendariske instruktør bag sådanne hits som Titanic og Avatar ønskede at sætte sit eget spin på superheltekarakterens oprindelse. Ifølge Empire skulle det være en genetisk ændret flue, der forårsagede Peter Parkers overgang til Spider-Man, og hans web-shooters skulle være organisk fastgjort til hans håndled i stedet for specialbyggede enheder. Han ville også have en mørkere tråd gennem historien, med en flytning væk fra det familievenlige kvarter Spider-Man, vi kender.

Horror Geek Life nævner et par scener, der skulle være en del af Camerons R-rated film, inklusive en hvor Spider-Man spionerer på Mary Jane, mens hun klæder sig på i sit soveværelse, og en anden hvor han slipper sproget løs det passer ikke helt med karakteren. "Jeg dræber dig! Motherfr!…Du er død, din syge d, " Spider-Man var indstillet til at skrige på den skurke Electro mod slutningen af filmen.

Som du kan se i det reviderede manuskript hos Dailyscript, blev sproget slået ned af nye forfattere, Barry Cohen og Ted Newson. Du vil også bemærke et skifte af skurk med Doctor Octopus som den nye antagonist, som var en rolle øremærket til Camerons Terminator-stjerne, Arnold Schwarzenegger.

Leonardo DiCaprio skulle påtage sig rollen som Spider-Man i Camerons film, men han ville aldrig få chancen. Alt faldt fra hinanden i 1995, da studiet Carolco måtte indgive en konkursbegæring, og på trods af at Cameron tog projektet til 21st Century Fox, mistede han til sidst rettighederne til karakteren. Sony og Columbia Pictures vandt budkrigen for at få rettighederne til superhelten i 1999, og de ønskede, at Sam Raimi skulle instruere filmen. Resten, som man siger, er historie.

Sam Raimi's Unmade Spider-Man 4

The Evil Dead-instruktør var længe fan af web-slingeren, og hans første to Spider-Man-film var kritiske og kommercielle succeser. Desværre skuffede Spider-Man 3, hovedsagelig på grund af studiets insisteren på, at Venom føjes til den allerede oppustede liste af skurke. Det travle plot efterlod lidt plads til en sammenhængende Spider-Man-historie, og kritikerne var ikke venlige. Alligevel tjente den 891 dollars ved billetkontoret, hvilket er flere penge end Andrew Garfield Spider-Man-filmene lavede, så Raimi fik muligheden for at lave en fjerde film i franchisen.

Ifølge Screen Rant kan filmen have set forvandlingen af Spider-Man 2-karakteren, Doctor Curt Connors, til Lizard. Mysterio og den sorte kat var to andre berømte tegneseriefigurer, der rygtedes at optræde i filmen, såvel som Gribben, hvor John Malkovich påtog sig rollen som den skaldede skurk. Desværre var Raimi ikke i stand til at arbejde til Sonys deadline for den nye film, og han måtte bøje sig fra filmen. Franchisen blev derefter genstartet af den passende navngivne Marc Webb, og han instruerede to film før web-slingerens overgang til MCU.

Heldigvis, på trods af de Spider-Man-projekter, der ikke lykkedes, er der nu masser af film med den berømte karakter. Ser man på fremtiden, menes det, at Spider-Man vil slå sig sammen med Venom i en hidtil unavngivet film, og vi har også en anden Spider-Verse-film at se frem til, såvel som yderligere poster i MCU.

Spider-Man har måske taget sig tid til at svinge sig vej til det store lærred, men nu hvor han er her, er det klart, at han vil blive ved i nogen tid fremover.

Anbefalede: