Dette ikoniske navn er næsten instrueret 'Jurassic Park

Indholdsfortegnelse:

Dette ikoniske navn er næsten instrueret 'Jurassic Park
Dette ikoniske navn er næsten instrueret 'Jurassic Park
Anonim

At lave en fantastisk film kræver en masse bevægende stykker, der samles på det rigtige tidspunkt, og en af nøglebrikkerne i det hele er at finde den rigtige instruktør. Hver filmskaber har deres egen måde at gøre tingene på, da folk som Quentin Tarantino og Patty Jenkins adskiller sig meget i måden, de laver film på.

Dengang filmrettighederne var på højkant, ønskede mange studier at få fingrene i rettighederne til Jurassic Park, så instruktøren efter eget valg kunne have det sjovt med ejendommen. I løbet af denne tid var Warner Bros. indstillet på at få rettighederne, så Tim Burton kunne udøve sin magi med filmen.

Lad os se tilbage på 90'erne og se, hvad der skete, da Tim Burton forsøgte at lave Jurassic Park.

Jurassic Park er en legendarisk film

På dette tidspunkt er der stort set intet tilbage at sige om den arv, som Jurassic Park har efterladt sig i underholdningsindustrien. Filmen var en monumental præstation på tidspunktet for dens udgivelse, og det faktum, at animatronics og CGI stadig holder stand efter næsten 30 år, er et vidnesbyrd om det banebrydende arbejde, der gik med at bringe filmen til live i 90'erne.

Baseret på romanen af samme navn af Michael Crichton var Jurassic Park en film, der tilsyneladende var bestemt til succes lige fra begyndelsen. Crichton havde masser af erfaring med at skrive romaner og manuskripter, og idéen med historien var en, som han legede med i nogen tid, før han lagde kuglepen til blok. Da han først fandt ud af knæk og var færdig med romanen, tog det ingen tid, før bogen blev en succes.

Som fans fik at se, indtjente filmen over 1 milliard dollars ved billetkontoret og blev den mest indbringende film nogensinde efter dens udgivelse. Steven Spielberg havde gjort det igen og tilføjede til, hvad der allerede havde udgjort en imponerende arv i filmindustrien. Den visionære filmskabers enestående job på filmen førte den til storhed.

Men før Spielberg instruerede filmen, var der en række studier og instruktører, der var interesserede i at påtage sig projektet. En sådan instruktør var ingen ringere end Tim Burton.

Burton gjorde sit bedste for at arbejde på det

Før Jurassic Park blev lavet, var Tim Burton en instruktør, der allerede havde etableret sig som en exceptionel filmskaber med en forkærlighed for at arbejde med mørkt og offbeat materiale. Burtons filmografi før 1993 inkluderede projekter som Pee-wee's Big Adventure, Beetlejuice, Batman, Edward Scissorhands og Batman Returns. Dette var en imponerende liste over hits, og i betragtning af romanens mørkere tone lød arbejdet på Jurassic Park klart som en god idé for Burton.

At få fingrene i filmrettighederne skulle dog ikke blive en nem opgave. Romanens storhed og det potentiale, den havde på det store lærred, betød, at mange parter var interesserede, herunder 20th Century Fox, Gruber-Peters Entertainment og Warner Bros., der ville have den til Burton.

Til sidst fik Universal rettighederne, og Spielberg påtog sig projektet. På trods af at han gik glip af Jurassic Park, var Burton stadig interesseret i at arbejde på et større dinosaurprojekt, selvom det ville komme fra en ejendom baseret på populære samlekort.

Han lavede næsten en anderledes dinosaur-slip

For dem, der ikke var i nærheden for at se dem personligt, havde Topps en kortserie kaldet Dinosaurs Attack. Disse kort var ret populære, og Burton endte med at lande filmrettighederne til dem, mens han også sikrede sig rettighederne til Mars Attacks. Jurassic Park-franchisen forårsagede dog et skift i planerne.

Ifølge IndieWire: "Da Burton fik rettighederne til Topps-handelskortserien Mars Attacks, sikrede han sig også rettighederne til Dinosaurs Attack, en slags efterfølgerkortserie, der udkom mere end tyve år senere. Blodige billeder sprøjtede hen over kortene, som et, hvor en Triceratops spiddede en brud og brudgom på deres bryllupsdag, og teksten nederst læste Nuptial Nightmare."

“Intentionen var, at Burton skulle lave Dinosaurs Attack først, men da The Lost World: Jurassic Park begyndte forproduktionen, blev fokus flyttet til Mars Attacks, hvor Burton var optimistisk over, at han efter filmens succes ville blive kunne lave "Dinosaurs Attack" som sin efterfølger, " sagde IndieWire.

Til sidst ville Mars-angrebene gå i flammer ved billetkontoret, hvilket får et potentielt Burton-ledet dinosaurprojekt til at uddø. Mens instruktøren kunne have gjort nogle interessante ting med Jurassic Park, var Spielberg klart det rigtige valg hele tiden.

Anbefalede: