Daniel Kaluuya diskuterer forskellen mellem amerikansk og britisk racisme på SNL

Daniel Kaluuya diskuterer forskellen mellem amerikansk og britisk racisme på SNL
Daniel Kaluuya diskuterer forskellen mellem amerikansk og britisk racisme på SNL
Anonim

Daniel Kaluuya fik sin Saturday Night Live-værtsdebut i går aftes og brugte en del af sin monolog til at diskutere racisme i flere lande.

Frisk af en Oscar-nominering og en Golden Globe-vinde inviterede Saturday Night Live-skaberen Lorne Michaels skuespilleren Daniel Kaluuya til at være vært for et afsnit den 24. april. Selvom han havde lavet en tidligere cameo i serien om aftenen, var dette hans første gang som vært, hvilket betragtes som et stort kup for enhver berømthed.

Den britiske skuespiller holdt en monolog fuld af latter og glæde, men han tog sig også tid til at tale om et af de mest alvorlige emner i vores verden i dag: racisme. Han formåede at holde det let, mens han stadig adresserede emnets alvor, og sociale medier satte pris på, at han t alte op og holdt samtalen i live med en positiv stemning.

En del af hans monolog var i forbindelse med den aktuelle situation med prins Harry og Megan Markle; I et nyligt interview diskuterede parret racisme i kongefamilien, specifikt den, der er rettet mod Markle, men også generelt. Et iøjnefaldende øjeblik var, da Markle afslørede, at der havde været alvorlige diskussioner om, hvilken farve hendes søn Archies hud ville have, før han overhovedet blev født.

Kaluuya udt alte til tilhørerne angående spørgsmålet: "Dybest set er jeg, hvad den kongelige familie var bekymret for, at babyen ville se ud. Britisk racisme er så slemt, at hvide mennesker er tilbage. De ønskede at være frie, frie til at skabe deres egen form for racisme. Det er derfor, de opfandt Australien, Sydafrika, Boston."

Efter han havde forklaret det i sin monolog, spurgte han publikum, hvad de syntes. Publikum kunne ikke stoppe med at grine af hans udtalelser, og nogle af dem sagde endda, at de mener, at USA var mere racistisk end Storbritannien.

Kaluuya er i øjeblikket i opløbet til Oscar-prisen for bedste mandlige birolle for sin rolle i Judas and the Black Messiah. Hans medspiller, Lakeith Stanfield, er også nomineret i den kategori. Deres film er inkluderet i fire andre kategorier ved dette års show, inklusive bedste film.

Selv om alvoren var stærk i hans monolog, fandt Kaluuya tid til at takke en personlig helt af ham: SNL-besætningsmedlem Kenan Thompson. Kaluuya blev inspireret af hitshowet fra 1990'erne Keenan og Kel til at skrive et teaterstykke, da han var ni år gammel, som til sidst blev opført på Hampstead Theatre i London, England. Dette kickstartede hans nu succesfulde skuespillerkarriere.

Han var taknemmelig for at kunne være med i showet med Thompson, og han takkede også Kel Mitchell.

På nuværende tidspunkt er Kaluuya ikke involveret i nogen kommende filmprojekter, men det er sandsynligt, at han bliver det i den nærmeste fremtid. For nu, hvis fans ønsker at se denne skuespiller på arbejde, kan du fange ham i hitfilm som Get Out og Black Panther.

Anbefalede: