Alt hvad vi ved om Tim Burtons mislykkede 'Catwoman'-projekt

Indholdsfortegnelse:

Alt hvad vi ved om Tim Burtons mislykkede 'Catwoman'-projekt
Alt hvad vi ved om Tim Burtons mislykkede 'Catwoman'-projekt
Anonim

Franchisefilm dominerer billetkontoret hvert år, og selvom andre film stadig kan snige sig ind og efterlade et spor, er sandheden, at de største franchise-film er dem, som studierne konstant skal bekymre sig om. MCU, DC og endda Fast & Furious-filmene ved alle, hvordan man laver bank, og når først spin-off-projekter kommer i folden, skal alle andre arbejde hårdere for at følge med.

Tim Burton gjorde et mesterligt stykke arbejde med Batman i 80'erne og 90'erne, og karakteren fik et væld af nyfundet popularitet. På et tidspunkt var Michelle Pfeiffer klar til at medvirke i en Catwoman-film instrueret af Burton, men tingene faldt fra hinanden.

Lad os se, hvad der skete med Tim Burtons urealiserede Catwoman-projekt.

Michelle Pfeiffer var indstillet til at vende tilbage

Michelle Pfeiffer Catwoman
Michelle Pfeiffer Catwoman

Nutidens tegneseriefilm skylder de film, der banede vejen for mange år siden. I 80'erne og begyndelsen af 90'erne ændrede Tim Burtons bud på den elskede Batman spillet for altid, og i filmen Batman Returns var Michelle Pfeiffer simpelthen genial som Catwoman. Det viste sig, at Tim Burton forberedte sig på at lave en solo-Catwoman-film.

Michelle Pfeiffer var måske ikke den første kvinde, der blev Catwoman i et Batman-projekt, men hendes syn på karakteren var fantastisk. Parret med Michael Keatons Batman, Danny DeVito's Penguin og Tim Burtons instruktion skinnede Pfeiffer, og filmen blev et hit, ligesom dens forgænger fra 80'erne.

På grund af dette begyndte Tim Burton at plante kimen til en Catwoman-film, og Michelle Pfeiffer skulle gentage rollen og tage hovedrollen i filmen. Burton var 2-til-2 i succesrige superheltefilm, og en tredje med fokus på en skurk kunne også have haft succes i billetkontoret.

Som fans er klar over, var Batman-filmene, som Burton bragte til live, temmelig mørke af natur, uanset Jack Nicholsons Joker. Så det burde ikke være for overraskende at høre, at den foreslåede Catwoman-solofilm ville have været ens i tone.

Filmen skulle være mørk

Michelle Pfeiffer Catwoman
Michelle Pfeiffer Catwoman

Manuskriptforfatter Daniel Waters var manden, der oprindeligt skrev et manuskript og forvandlede det til Warner Bros. Ifølge Den of Geek leverede Waters sit manuskript tilbage i 1995, hvilket var samme år som Joel Schumachers Batman Forever kom i biograferne og vendte helt om franchisens tone.

Ifølge Waters: "Efter traumerne fra Batman Returns har hun hukommelsestab, og hun husker ikke rigtig, hvorfor hun har alle disse skudhuller i kroppen, så hun tager til at slappe af i Oasisburg. Hvad Gotham City er for New York, er Oasisburg for Las Vegas-Los Angeles-Palm Springs. [Det er et] ferieområde midt i ørkenen. Den drives af superhelte, og filmen har det sjovt med at lave sjov med hele den mandlige superhelte-mytos. Så ender de med at være ikke særlig gode inderst inde, og hun er nødt til at gå tilbage til hele den Catwoman-ting."

Denne type film var mere på mærke for, hvad Tim Burton havde lavet med sine film, men det var et massivt skift fra den lettere, venlige tone, som franchisen havde vendt sig til, da Joel Schumacher overtog instruktionen. Som sådan var studiet pludselig mindre interesseret i denne type film.

Burton gik videre, men Warner Bros. lavede stadig en Catwoman-film

Halle Berry Catwoman
Halle Berry Catwoman

Som tiden gik, nåede projektet et punkt, hvor det ikke længere ville ske. Burton gik videre og afsluttede effektivt enhver form for hold, der var blevet genereret.

Når hun t alte med Empire, ville Michelle Pfeiffer komme ind på dette og sige: "I et stykke tid, som en kort tid, var Tim interesseret i måske at lave en Catwoman-film. Men det varede egentlig ikke ret længe."

På trods af at Burton-projektet ikke tog form, var Warner Bros. stadig opsat på at få Catwoman sin egen film. På et tidspunkt var Ashley Judd knyttet til projektet, men hun ville til sidst tage afsted. Dette åbnede døren for, at Halle Berry kunne lande, hvad der skulle have været et slam dunk-hit, men i stedet blev det til en af de mest berygtede og kritiserede tegneseriefilm nogensinde.

Catwoman har i øjeblikket 9 % på Rotten Tomatoes og var en katastrofe for et projekt, der aldrig burde have set dagens lys. Ikke engang den talentfulde Halle Berry kunne redde filmen, da den svirrede ved billetkontoret og fungerede som en advarsel til studier, der var på udkig efter at lave superheltefilm.

Tim Burtons Catwoman-projekt kunne have været fantastisk, men lavt og se, hans fejlslagne vision førte til en katastrofe for Warner Bros.

Anbefalede: