10 skuespillere, der skrev de film, de medvirkede i

Indholdsfortegnelse:

10 skuespillere, der skrev de film, de medvirkede i
10 skuespillere, der skrev de film, de medvirkede i
Anonim

Nogle vil måske mene, at det er en let profession at være skuespiller. En skuespiller skal jo bare huske replikker, møde op på settet og så levere disse replikker. Men der er så meget mere, der skal til for at være en succesfuld skuespiller, og en del af det afhænger af at finde og få kvalitetsroller.

Det kan være ekstremt svært at finde den perfekte rolle, især når skuespillere finder sig selv "typecast". Faktisk er det derfor, så mange skuespillere ender med at begive sig ud i manuskriptforfatteriets verden. Ved at skrive deres egne manuskripter kan de skrive deres drømmerolle, som de så skal spille uden konkurrence.

10 Taika Waititi

Taika Waititi begyndelse af Jojo Rabbit
Taika Waititi begyndelse af Jojo Rabbit

Taika Waititi er hurtigt ved at blive en af de mest indflydelsesrige mænd i Hollywood. Faktisk er han to priser væk fra at blive optaget i den berygtede EGOT-vinderklub, da han allerede har vundet en Oscar, en Grammy og er blevet nomineret til to Emmy-nomineringer.

Waititi begyndte sin forfatter- og skuespillerkarriere (sammen med sin instruktørkarriere) med komedie-gyserfilmen What We Do In The Shadows, som han senere tilpassede til en tv-serie. Han har senest og berømt skrevet, instrueret, produceret og medvirket i den Oscar-nominerede Jojo Rabbitt.

9 Kristen Wiig

Kristen Wiig og hendes forfatterpartner Annie Mumalo griner sammen
Kristen Wiig og hendes forfatterpartner Annie Mumalo griner sammen

Kristen Wiig fik sin start som komiker skuespillerinde på Saturday Night Live. Og selvom hun ikke blev en stabsskribent på showet, vovede hun sig ind i forfatterskabets verden ved at være med til at skrive sin egen SNL-special SNL Presents: A Very Gilly Christmas..

Skrivefejlen igen, men Wiig og hun endte med at skrive den succesrige kvinde-ledede komedie Bridesmaids med Annie Mumolo, som Wiig spillede hovedpersonen. Senest gik Wiig og Mumolo sammen om at skrive og medvirker begge i Barb og Star Go To Vista Del Mar.

8 Seth Rogan

Seth Rogan på sæt
Seth Rogan på sæt

Som mange komikere voksede Seth Rogan op med at skrive sine egne komediestykker, som han også ville optræde i. Rogan fik dog sit store gennembrud i skuespillet, før han brød ind i branchen, da han fik en rolle i Judd Apatows ene. -sæsonvidunder Freaks and Geeks.

Hans første oplevelse af skuespil og forfatterskab fandt sted i 2001 på den klassiske kultkomedieserie Undeclared. Derfra fortsatte Rogan med at skrive og spille hovedrollen i flere projekter.

7 Tina Fey

Tina Fey sidder bag sin bærbare computer på settet
Tina Fey sidder bag sin bærbare computer på settet

Tina Fey er en anden skuespillerinde og forfatter, hvis rødder er i stand-up comedy-verdenen, hvilket gør det nemt for hende at forene sine to passioner. Hun startede med at skrive Hollywood og optræde på SNL. Derfra fortsatte hun med at skrive og optræde i adskillige tv-shows og film.

Mest bemærkelsesværdigt i den tv-verden, hun skabte, skrev og medvirkede i 30 Rock. Hun skrev også og havde en mindre rolle i teenagerklassikeren Mean Girls samt skrev og medvirkede i Baby Mama sammen med SNL-alumni Amy Poehler.

6 Matt Damon

Matt Dameon med Ben Aflack gennemgår manuskriptnoter
Matt Dameon med Ben Aflack gennemgår manuskriptnoter

Matt Damon er en af de mest kendte og velbet alte skuespillere i Hollywood, men hans talenter egner sig ikke kun til at være foran kameraet. Damon er også en succesfuld producer og manuskriptforfatter.

Faktisk tog Damon første gang dobbelttjeneste i 1997 og gjorde det med stor succes. Sammen med sin bedste ven og skuespillerkollega Ben Affleck skrev og medvirkede Damon i den Oscar-vindende film Good Will Hunting. Siden har han skrevet og medvirket i tre andre film, hvoraf den ene skal udgives senere i 2021.

5 Nia Vardalos

Nia Vardalos på sættet af My Big Fat Greek Wedding 2
Nia Vardalos på sættet af My Big Fat Greek Wedding 2

Som mange forfattere/skuespillere har Nia Vardalos sine rødder i komedie-/sketchverdenen. Takket være sit skitsearbejde var Vardalos i stand til at få flere små roller, men hun havde endnu ikke fundet sin breakout-rolle.

Vardalos var fast besluttet på at skabe sig et navn i Hollywood og besluttede at skrive sin breakout-rolle, og dermed blev My Big Fat Greek Wedding født. Ikke nok med at filmen satte Vardalos på kortet, den blev også den romantiske komedie nummer et gennem tiden. Siden da har hun skrevet og medvirket i fem film, inklusive TBAs tredje My Big Fat Greek Wedding-film.

4 Kumail Nanjiani

Kumail Nanjiani sidder foran sin skrivetavle
Kumail Nanjiani sidder foran sin skrivetavle

Kumail Nanjiani startede sin karriere i podcastverdenen, hvor han var vært for en podcast med videospilstema. Han tog til sidst springet til skuespil, hvor han medvirkede i adskillige komedieshows gennem årene.

I 2017 tog Nanjiani springet til skrivning og skuespil, da han sammen med sin kone skrev den romantiske komedie The Big Sick. Manuskriptet blev nomineret til en Oscar for bedste originale manuskript, men vandt ikke. Og selvom Nanjiani ikke har skrevet og medvirket i noget siden, er det kun et spørgsmål om tid, før det sker igen.

3 Emma Thompson

Emma Thompson skriver på scenen
Emma Thompson skriver på scenen

Emma Thompson er uden tvivl en af de helt store i skuespillerverdenen. Faktisk er hun blevet nomineret fire gange til en Oscar-pris for bedste skuespillerinde, der har vundet én gang.

Thompson havde altid en kærlighed til at skrive og begyndte sin manuskriptforfatterkarriere tidligt sideløbende med sin skuespillerkarriere. I 1995 skrev og medvirkede Thompson i Sense and Sensibility, hvilket gav hende en Oscar-vinding for bedste manuskript og en nominering for skuespil. Hun har siden skrevet og medvirket i fem film, senest 2019s romantiske komedie Last Christmas.

2 John Krasinski

John Krasinski på sættet af A Quiet Place
John Krasinski på sættet af A Quiet Place

John Krasinski er selvfølgelig bedst kendt for at portrættere Jim Halpert i NBC's succes-sitcom på arbejdspladsen The Office. Mens flere skuespillere på The Office endte med at skrive til showet, var Krasinski ikke en af dem.

Faktisk begyndte Krasinski ikke sin dobbelte manuskriptforfatter-/skuespilkarriere før i 2009 med filmen Brief Interviews with Hideous Men. Hans største hit som forfatter/skuespiller kom med thrillerfilmen A Quiet Place fra 2018, som han også instruerede og producerede.

1 Tyler Perry

Tyler Perry sidder ved sit skrivebord med et manuskript i hånden
Tyler Perry sidder ved sit skrivebord med et manuskript i hånden

Tyler Perry er uden tvivl en af de mest kendte skuespillere/manuskriptforfattere og uden tvivl en af de mest succesrige. Faktisk var han den bedst bet alte mand inden for underholdning i 2011 ifølge Forbes.

I modsætning til mange skuespillere/manuskriptforfattere startede Perry begge karrierer på samme tid. Perry begyndte at skrive og optræde først for scenen i 1998, før han sprang til skærmen i 2005 med Diary of a Mad Black Woman, den første Madea-film. Siden da har Perry medvirket og skrevet langt over ti film og har endda dyttet i tv-verdenen.

Anbefalede: