Det øjeblik, fans begyndte at lægge mærke til Charlie Hunnams skiftende accent

Indholdsfortegnelse:

Det øjeblik, fans begyndte at lægge mærke til Charlie Hunnams skiftende accent
Det øjeblik, fans begyndte at lægge mærke til Charlie Hunnams skiftende accent
Anonim

Der er stadig mange mennesker, der ville blive meget overrasket over at høre, at Charlie Hunnam faktisk er britisk, født i byen Newcastle og opvokset i Cumbria-amtet i Nordvestengland. Hunnam er måske bedst kendt for at spille en biker-lovløs fra Central Valley, Californien på den roste FX-serie, Sons of Anarchy. Ud over at være hans bedste værk, er showet - der blev sendt fra september 2008 til december 2014 også den længste koncert, som skuespilleren har nydt.

Faktisk flyttede Hunnam til USA lige før århundredeskiftet for at forfølge sin skuespillerkarriere. At tilbringe så meget tid i Amerika og portrættere en masse amerikanske roller betød ikke overraskende, at hans accent begyndte at ændre sig. Dette skete i et omfang, så fans begyndte at blive forvirrede over, hvilken identitet skuespilleren legemliggjorde.

Hunnam er naturligvis ikke den første skuespiller, der er blevet så fordybet i deres karakterer, at de kæmper for at genfinde deres personlige identitet. Hans oplevelse var dog så alvorlig, at efter at fans blev ved med at bringe det op gennem 2010'erne, valgte han at hyre en dialektcoach for at slippe den amerikanske accent.

En ikke særlig overbevisende accent

Det første store problem, som Sons of Anarchy-fans så ud til at have, var, at selv i showet var Hunnams amerikanske accent ikke altid særlig overbevisende. Dette er, for at være retfærdig, ikke nødvendigvis noget at skamme sig over. Hunnam fulgte en lignende succes fra Storbritannien til Hollywood som den talentfulde Idris Elba.

Idris Elba Charlie Hunnam
Idris Elba Charlie Hunnam

Elba er uden tvivl en af de bedste skuespillere i vores generation. Hans accentspil er så præcist, at han altid er meget troværdig - uanset om han er en narkobaron i B altimore i The Wire, en svigtende britisk DJ i Turn Up Charlie eller en vestafrikansk krigsherre i Beasts of No Nation.

Alligevel gik tingene ikke altid så glat for Elba. Mens han startede sin karriere som skuespiller i de tidlige 90'ere, blev han castet som rumpizzabud i en serie kaldet Space Precinct. Hans karakter skulle tale med en amerikansk accent, hvilket Elba tilsyneladende forsøgte at gøre. Hans forsøg var dog så dårligt, at showet bogstaveligt t alt måtte overspille hans stemme.

Fanget i at glide flere gange

Som det viser sig, er fans ikke særlig tilgivende, når en skuespiller ikke lever op til deres ofte høje forventninger om levering til en karakter. Hunnam blev taget i at glide flere gange på Sons of Anarchy og blev behørigt trukket på sociale medier for det.

'Charlies accent er så doven denne sæson!' en fan skrev på Reddit med henvisning til den syvende og sidste sæson af showet. 'I tidligere sæsoner ville hans accent være mærkbar en håndfuld gange. Denne sæson ser det ud til, at hver anden scene ikke engang skjuler det længere. Kommentaren blev snart populær, da fans stod i kø for at samle sig.

'Jeg lægger norm alt ikke rigtig mærke til accenter og kunne ikke fortælle dig en falsk accent fra en rigtig 99,9 % af tiden,' sagde en anden. "Men jeg har virkelig bemærket, at han ikke engang ser ud til at forsøge at holde en amerikansk accent i nogle af scenerne i denne sæson, og især dette [sidste] afsnit."

Stuck On A Hybrid Accent

En sympatisk bruger forsøgte at forsvare Hunnam og sagde: 'Jeg føler, at det har været ret konsekvent gennem hele serien, så det er bare sådan, han norm alt taler. Mens én person kan få en høj stemme, når han er frustreret, får Jax en engelsk accent.'

I august 2014 blev Hunnam castet af den berømte producer Guy Ritchie til at spille hovedrollen i hans næste projekt - filmen King Arthur: Legend of the Sword. Denne særlige del havde brug for, at skuespilleren midlertidigt flyttede tilbage til Det Forenede Kongerige og skiftede tilbage til sin oprindelige accent.

Kong Arthur MASSER
Kong Arthur MASSER

Prøv hvad han dog kunne, Hunnam fandt sig fast i den hybride amerikansk/britiske accent, som han havde fået i USA. Det var på dette tidspunkt, han besluttede, at han for at få succes med sin nye rolle var nødt til at ansætte en dialektcoach.

"Jeg har optrådt og boet i Amerika så længe og optrådt med amerikanske dialekter," blev han citeret for at sige dengang. "Da jeg blev ansat for at vende tilbage til England, havde jeg taget - helt naturligt - mange af de kadencer og bøjninger. Så jeg hyrede en dialektcoach til at hjælpe mig med at komme tilbage i den rigtige rytme af britisk tale."

Anbefalede: