Olivia Rodrigo bliver ristet efter at have åbnet op om at være en filippinsk popstjerne

Olivia Rodrigo bliver ristet efter at have åbnet op om at være en filippinsk popstjerne
Olivia Rodrigo bliver ristet efter at have åbnet op om at være en filippinsk popstjerne
Anonim

Olivia Rodrigo har udløst sin seneste kontrovers. Efter måneder med at være blevet anklaget for at kopiere andre kunstneres musik og tilegne sig afroamerikansk slang, har Rodrigo gjort kritikere vrede for at tale om sin manglende repræsentation i musikindustrien.

I et interview med V Magazine åbnede 18-årige Rodrigo op om sin asiatisk-amerikanske arv. Hun sagde: "Jeg får nogle gange DM'er fra små piger, der siger: "Jeg har aldrig set nogen, der lignede mig i din position." Og jeg kommer bogstaveligt t alt til at græde. Som bare at tænke på det. Jeg føler, at jeg er vokset op med aldrig at se det. Det var også altid sådan, "Popstjerne," det er en hvid pige."

Mange mennesker på Twitter kaldte hende ud og påpegede den rolle, som kolorisme spiller i populærkulturen. Disse kritikere var hurtige til at konstatere, at Rodrigo er en "hvid pige" på trods af sin filippinsk-amerikanske identitet.

En kritiker skrev: "Bare fordi Olivia Rodrigo er filippinsk, betyder det ikke, at hun er asiatisk. Bare fordi hun er filippinsk, betyder det ikke, at hun er brun. Stop med at sætte lighedstegn mellem etnicitet og race. Hun er så hvid som en Skyflakes Cracker. Og det er ok. Det sletter ikke hendes filippinske arv."

En anden sagde: "Jeg tror, at roden til denne "er olivia rodrigo en hvid kvinde" fiasko er, at hendes fans ønsker, at hun skal fremstå på en bestemt måde, som om det at være en poc vil beskytte hende fra alt, hvad hun gør i fortid. I kan ikke se, hvordan poc-kunstnere lider, hvis du virkelig vil have undertrykkelsen??"

Forsvaret "Good 4 U"-sangerinden, tweetede en fan: "olivia rodrigo har t alt om at være filippinsk siden for evigt, hendes karakter i showet, hun er med i, er også filippinsk. det faktum, at kun den fandom har en problem med at liv taler om sin arv er sindssygt. når ingen havde et problem før."

Et sekund udtrykte: "Nej f. Kr. Olivia Rodrigo eksisterer ligesom…eksisterer, og twitter kommer og trækker hende. Alt, hvad jeg lærte om hende, var imod min vilje, og 80 % af tiden var det f.eks. nogen, der hadede, og jeg ved stadig forstår det ikke."

Twitter ser ud til at være delt i emnet, hvor et flertal af Rodrigos forsvarere kommer fra hendes stærke fanbase. Mens popstjernen klart havde de bedste intentioner i sit udsagn, er det let at bemærke, at mange betragtede hendes formulering som respektløs.

Rodrigo har endnu ikke svaret på disse beskyldninger, da hun norm alt holder sig væk fra kontroversielle emner på sine sociale mediekonti. Men mange kritikere og fans står klar til, at hun kan tilføje mere præcisering til hendes korte kommentar.

Anbefalede: