10 berømtheder, der fik deres start på Broadway

Indholdsfortegnelse:

10 berømtheder, der fik deres start på Broadway
10 berømtheder, der fik deres start på Broadway
Anonim

Mens mange skuespillere drømmer om at komme til Oscar-uddelingen, er det ikke alle, der har film og tv i tankerne, når de starter - nogle føler scenens kaldelse fra en ung alder og trives med kærligheden fra et livepublikum. Selvom de måske ikke alle er blevet i teatrets verden, fik disse berømtheder deres skuespildebut gennem det smarteste og bedste - selve Broadway. Uanset om de nyder klapsalverne i Gershwin Theatre eller startede stærkt i West End, før de slog til i Amerika, begyndte disse stjerner alle stolt på scenen.

10 Sarah Jessica Parker startede i det små

Længe før sin ikoniske hovedrolle som Carrie Bradshaw i Sex and the City, bragte Sarah Jessica Parker kærlighed og latter til publikum fra et rampelys på scenen. Skuespillerinden startede sin karriere, da hun som 11-årig kom med i Broadway-debuten af The Innocents. Mens hendes karriere voksede sammen med hende, da hun ældes væk fra scenen og ind på skærmen, består hendes passion for liveoptræden, og hun vendte tilbage til scenen med sin mand Matthew Broderick for at bringe Plaza Suite tilbage til Broadway i 2022.

9 Jason Alexander sluttede sig til besætningen på Jerome Robbins' Broadway

Mens Jason Alexander skabte sig et kendt navn og ansigt gennem sitcom Seinfeld, tog hans karriere faktisk fart på scenen år før. I 1981 sluttede Alexander sig til rollebesætningen i Merrily We Roll Along og gik straks på scenen. Hans optræden i Jerome Robbins' Broadway bragte ham en Tony hjem, lige i tide til, at han kunne slutte sig til Seinfelds rollebesætning for at vinde over resten af Amerika som George Costanza.

8 Meryl Streep skinnede på scenen

Julliard-trænede Meryl Streep har altid glødet i sine præstationer og bragt de mest indviklede detaljer til skærmen, så det er ikke underligt, at hendes talenter også har skinnet på scenen. Før Streep slog det ihjel på skærmen, steg Streep op på Broadway med Trelawny of the Wells i 1975. Det tog kun et år (og et skifte til at slutte sig til 27 Wagons Full of Cotton) at vinde hende en Tony. Selvfølgelig får hendes Tony nu selskab af tre Oscars og flere Golden Globes, da Streeps fantastiske karriere har varet ved.

7 Diane Keaton i netværk fra scenen

Kendt populært for sit arbejde i Annie Hall, Father of the Bride og Something's Gotta Give, Diane Keaton var ikke altid den seje og skæve figur på skærmen, som offentligheden kom til at elske. Hendes karriere startede faktisk med en optræden som understudy i Hair. Selvfølgelig var det ikke hendes ting at være i baggrunden for evigt, og inden for et år medvirkede hun i Play It Again, Sam med Woody Allen. De to fandt sammen i 1972 for at gøre det Tony-nominerede stykke til en film, og hendes karriere tog fart efter det.

6 James Earl Jones fik en solid 3/5

James Earl Jones' karriere, der er kendt for sit stemmearbejde i Star Wars og Løvernes Konge, har spændt over en bred vifte af genrer og former. Mens han blev en populær figur på skærmen, startede skuespilleren faktisk på Broadway i 1957 med Sunrise at Campobello. Han har besøgt scenen, nomineret til i alt fem Tony-priser, vundet tre af de fem og faktisk vundet en Tony Award for Lifetime Achievement in the Theatre i 2017.

5 Nick Jonas brændte op på scenen

Før Nick Jonas spillede stort i Jonas Brothers eller på Disney Channel, varmede Nick Jonas scenen op fra en ung alder. Medvirkende på Broadway, kun 7 år gammel, sluttede sangerinden sig til rollebesætningen Les Misérables, Beauty and the Beast og Annie Get Your Gun. Han trådte væk fra teaterscenen og forvandlede den succes til en karriere inden for musik og film. Sangerinden vendte tilbage til teatret kortvarigt i 2012, men har siden valgt at fokusere på musik og tilbringe tid med familien, herunder sin kone Priyanka Chopra og deres nye datter.

4 Viola Davis tog tid til sin Tony

Viola Davis er bredt anerkendt for sin rolle i How to Get Away with Murder og har en bred karriere fuld af forskellige roller og platforme. Hendes første skridt ind i rampelyset kom faktisk uden for Broadway i en produktion fra 1992 af As You Like It. Skuespillerinden tog fire år at komme til at spille hovedrollen på Broadway i Seven Guitars, og det var yderligere fem år, før hendes 2001-rolle i King Hedley II ville vinde hende den Tony. Selvom det tog noget tid, har hun siden vundet en Oscar, Golden Globe og SAG Award for at deltage i indsamlingen.

3 Gaten Matarazzo gav publikum en grund til at smile

Den yngste på denne liste, Gaten Matarazzo snurrede direkte fra scenen ind i kultklassikeren Stranger Things og cementerede sig selv som fanfavorit inden for få minutter. Mens hans karakter Dustin er forgudet på skærmen, begyndte Matarazzo faktisk at synge sig ind i hjerterne som Gavroche i Les Misérables i 2014. Matarrazo vendte tilbage til Broadway i 2022 og sluttede sig til rollebesætningen af Dear Evan Hansen som Jared Kleinman. Co-Stranger Things-stjernerne Sadie Sink og Caleb McLoughlin startede også deres karriere på Broadway, hvilket fik barnet til at kaste en tredobbelt trussel.

2 Morgan Freeman debuterede med Dolly

Få skuespillere er så ærede blandt kritikere og fans som Morgan Freeman. Hans ikoniske og genkendelige stemme ser ud til at dulme folkemængderne og castingdirektøren for Hello, Dolly! tilsyneladende enig. Skuespilleren satte sig på scenen i 1968 og sluttede sig til besætningen for en helt sort version af den klassiske musical på Broadway. Det tog ikke lang tid for ham at bevæge sig fra scenen til skærmen, da han begyndte at vinde millioners hjerter.

1 Julie Andrews bragte West End Charm

En af de ikoniske skuespillere, som mange beundrer, Julie Andrews' charme er altid stødt på publikum. Først startede sin karriere i England, skuespillerinden begyndte som barn og startede sin tid med at optræde på West End. Hendes karisma så ud til at lokke til alle, hvilket førte til, at hun flyttede til New York i 1954 for at spille hovedrollen i The Boy Friend. Skuespillerinden fandt hurtigt en rolle i My Fair Lady som Eliza Doolittle, hvilket førte til strålende anmeldelser, der interesserede W alt Disney. Det tog ikke lang tid, før hun ramte de rigtige toner med Mary Poppins og The Sound of Music, og cementerede sig selv ind i kulturen i de følgende årtier.

Anbefalede: