Hvordan Jerngiganten gik fra Box Office-bombe til animeret klassiker

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Jerngiganten gik fra Box Office-bombe til animeret klassiker
Hvordan Jerngiganten gik fra Box Office-bombe til animeret klassiker
Anonim

Ingen nyder at se en film flop ved billetkontoret, men denne uheldige begivenhed sker oftere, end folk er klar over. Selv de største studier har stinkere, og disse film kan være alt fra videospils-tilpasninger med navnegenkendelse til store budgetfilm med store navne.

I løbet af 1990'erne blev fans behandlet med legendariske animationsfilm, og mens Disney havde deres rimelige andel, satte Warner Bros' The Iron Giant et permanent præg på genren.

På trods af filmens arv for at være et fremragende stykke medie, var det en billetkontor fiasko, som ingen oprindeligt så. Filmen blev en kultklassiker med tiden, og vi har detaljer om, hvordan den vendte udviklingen nedenfor.

'The Iron Giant' En af animationsfilmens bedste film

Når vi taler om de største animationsfilm nogensinde, vil der være en række Disney- og Studio Ghibli-film, der uundgåeligt bliver bragt ind i samtalen. Når det er sagt, udgav Warner Bros. i løbet af 1990'erne The Iron Giant, som stadig er en af de bedste animationsfilm i historien.

Filmen, som var baseret på romanen fra 1968, blev bragt til live af Brad Bird, som ville fortsætte med at lave fantastiske animationsfilm som Ratatouille og begge Incredibles-filmene. Allerede dengang fremviste Bird utroligt meget talent som filmskaber, da The Iron Giant fik flotte anmeldelser fra kritikere, da den blev udgivet.

Husk på, at denne film blev udgivet mod slutningen af Disney-renæssancen, hvor studiet udløste klassikere som Skønheden og Udyret, Aladdin, Løvernes Konge og mere. På trods af de tunge hits, der kom ud, stod The Iron Giant højt som en af de bedste film i hele årtiet.

Det lyder alt sammen godt, men sandheden er, at filmen var en kassebombe.

It Was A Box Office Bomb

Hvordan kan en så god film mislykkes? Nå, der var flere faktorer i spil, som hver især spillede deres rolle i at sænke filmen.

Ifølge Bird: "Dengang var det altoverskyggende, at hvis du laver en animationsfilm, skulle den være en ejendom i offentlig ejendom, sat til musik. Og vores historie var ikke kendt for de fleste publikummer, andre end i England. Og så for os at sætte den i 1957 og få den til at handle om ting som den kolde krig, blev bestemt ikke betragtet som den slags ting, man laver i en animationsfilm. Hvor er eventyret? Hvor er magien ? Og hvor er sangen?"

Dette er en solid pointe, da der ikke var meget fortrolighed med historien for potentielle publikummer.

Den faktor var dog ikke den eneste, der spillede. En anden nøglefaktor var den fuldstændige og fuldstændige mangel på reklamer fra studiets side.

"Tingene faldt imidlertid fra hinanden, da det var tid til at markedsføre filmen. Warner Bros. kom ud af et animeret flop med Quest for Camelot og var ikke parat til at sænke en enorm mængde reklamepenge i en anden animeret bestræbelse De holdt ud med at give produktionsholdet en udgivelsesdato indtil april, hvilket gav The Iron Giant mindre end fire måneder til at starte en marketingkampagne," skriver Giant Freakin Robot.

Webstedet bemærkede også, at filmen "kun fik lavet en enkelt teaser-plakat, og visse tilknytninger som en Burger King-legetøjsaftale og morgenmadsprodukter blev aldrig til noget."

Det er bestemt uretfærdigt, at fiaskoen i Quest for Camelot spillede en rolle i at sænke en af de bedste animationsfilm nogensinde, men det er sådan, tingene nogle gange går i Hollywood.

På trods af fejl, fandt The Iron Giant til sidst sit publikum.

Det fik Cult Classic-status

Så, hvordan fangede denne film endelig publikum? Nå, Warner Bros. beslutter sig endelig for at træde op til pladen og gøre, hvad de burde have fra springet.

"Da The Iron Giant var på vej mod hjemmevideo, besluttede Warner Bros. at gøre alt, hvad de burde have gjort med den teatralske marketingkampagne. Dette hjalp med at øge bevidstheden om filmen på alle markeder, " skriver Giant Freakin Robot.

Dette fik bolden til at rulle, men den kritiske ros og mund-til-mund er det, der hjalp med at fastholde tingene. Kort sagt, når folk endelig så filmen, kunne de ikke få nok af den, og hurtigt nok tog alle sig endelig tid til at værdsætte denne film for præcis, hvad den er: et mesterværk.

Hidtil er det svært at finde en animationsfilm, der er lige så god og elsket som The Iron Giant. Det er en genial historie, som kan nydes af alle aldre.

Anbefalede: