Disse covernumre var større end originalerne

Indholdsfortegnelse:

Disse covernumre var større end originalerne
Disse covernumre var større end originalerne
Anonim

Musikere kan ændre stilen eller betydningen af en sang gennem deres egen gengivelse. En fantastisk genindspilning kan forvandle en sang, nogle gange så meget, at den bliver den endelige indspilning af sangen. Musiklegender som Elvis Presley, Cyndi Lauper, Sinead O'Connner og Madonna har én ting til fælles - de har alle genskabt musik, der tidligere var indspillet af andre kunstnere og gjort den til deres egen.

Du kan blive chokeret over at finde ud af, at nogle af dine yndlingssange faktisk er covers. Der er hundredvis af populære sange derude, som tidligere er blevet indspillet, derefter genindspillet og gjort berømt af andre kunstnere. Her er en kort liste over sådanne sange. På grund af deres oprindelige og varige popularitet, indflydelse og anerkendelse, såvel som deres kulturelle indvirkning, anses disse coversange/genindspilninger for at være mere vellykkede end den originale version. Hvor mange af disse hits vidste du var genindspilninger?

8 Jimi Hendrix' 'Hey Joe' blev sunget af bladene først

Oprindeligt indspillet i 1965 af et californisk garagerockband kaldet The Leaves, "Hey Joe" er en af Jimi Hendrix' mest populære plader.

Hendrix indspillede sin version af sangen i 1966 i Storbritannien og i 1967 i USA. Sangen opnåede legendarisk status, da den elektriske guitar gud spillede den for at lukke den flerdages musikfestival Woodstock. Det talent, han besad, overskrider hans alt for tidlige død i september 1970.

7 Cyndi Lauper var ikke den første til at synge 'Girls Just Want To Have Fun'

Denne Girl Power Anthem fra 1980'erne blev et øjeblikkeligt hit efter udgivelsen. 'Girls Just Want to Have Fun' toppede som nummer 2 på Billboard, men er stadig en klassiker i dag, selvom den oprindeligt blev skrevet og indspillet i 1979 af en mand ved navn Robert Hazard. Lauper dækkede også "All Through The Night" af Jules Shear og "I Drove All Night" af Roy Orbison.

6 UB40's 'Red Red Wine' var en Neil Diamond-sang først

“Red Red Wine” blev skrevet og fremført af Neil Diamond i 1967. I 1983 dækkede UB40 sangen i en let reggae-stil, og den toppede Billboard 100.

Originalen lå oprindeligt på nr. 73 og nåede nr. 62 i sin anden uge, før den forsvandt fra diagrammet. Diamond har udt alt, at det er et af hans yndlingscovers; han fremførte ofte sangen i UB40-stilen i stedet for den originale version.

5 The Fugees-versionen af 'Killing Me Softly' er den tredje indspilning til sangen

Denne sang blev oprindeligt indspillet i 1971 af Lori Liberman, men blev senere dækket af Roberta Flack i 1973 og ramte nummer 1 på internationale hitlister. The Fugees gav den klassiske sang en tredje livscyklus og vandt i 1997 en Grammy for bedste R&B-optræden af en duo eller gruppe med vokal.

4 Beyonce er ikke den første person, der synger 'If I Were A Boy'

Queen Bey gav "If I Were A Boy" en ny chance. Popballaden blev skrevet og indspillet i 2008 af en ung kunstner ved navn BC Jean. Jean præsenterede det for sit pladeselskab, som sagde nej til, at hun muligvis ville udgive det på et album.

En producer på sangen, Toby Gad, gav den til Beyonce, som indspillede og inkluderede den på hendes I Am … Sasha Fierce-album. Sangen fik stor succes.

3 David Bowie rocker 'China Girl,' But Iggy Pop Sang It First

David Bowie tog Iggy Pops "China Girl" og slog den så godt han kunne. Der er en uhyggelig lighed mellem de to. Udgivet på Let's Dance, David Bowies mest kommercielt succesrige album, blev sangen mere kendt. Bowies version nåede nr. 2 i Storbritannien i en uge i 1983, mens den nåede nr. 10 i USA.

2 Aretha Franklins 'Respekt' tilhørte Otis Redding First

Mange mennesker er ikke klar over, at Otis Redding først skrev og indspillede "Respekt." Sangen blev Aretha Franklins, da hun ændrede teksten og tilføjede sin egen flair. Det var hendes første nummer 1-hit. Redding jokede senere med, at "Respect" var "en sang, som en pige tog fra mig."

1 Whitney Houstons 'I Will Always Love You' var første Dolly Partons

Sangen blev oprindeligt skrevet og fremført af Dolly Parton i 1974. Hendes simplere countryversion af sangen gik til nummer 1 det år. Med i soundtracket til filmen The Bodyguard gav Houstons ikoniske fortolkning sangen nyt liv.

Whitneys version røg i vejret til toppen af Hot 100 og blev der i 14 uger. Ved GRAMMY'erne i 1994 vandt den priser for årets plade og bedste popvokaloptræden, kvinde. Det blev en af de største sælgere gennem tiderne.

Anbefalede: