Denne tidligere 'SNL'-stjerne sagde nej til at erstatte David Letterman

Indholdsfortegnelse:

Denne tidligere 'SNL'-stjerne sagde nej til at erstatte David Letterman
Denne tidligere 'SNL'-stjerne sagde nej til at erstatte David Letterman
Anonim

I 1992 annoncerede Johnny Carson, at han ville trække sig tilbage som vært for The Tonight Show på NBC og helt hænge støvlerne op fra branchen for sene aftener. Dette træk markerede afslutningen på tre hele årtier i spidsen for NBC-programmet for Carson, som i den periode blev kendt som 'kongen af sent nat-tv'.

Ifølge mange mennesker ville den mest oplagte erstatning for Carson have været David Letterman, som på det tidspunkt var vært for sin egen Late Night med David Letterman, stadig på NBC. Netværket besluttede sig dog for at gå en anden retning og fik komikeren Jay Leno til at følge i Carsons fodspor på The Tonight Show.

I lyset af dette forlod Letterman netværket helt og sluttede sig til CBS til det nye Late Show med David Letterman. Dette skabte en ny ledig stilling i Late Night hos NBC, som blev behørigt besat af Conan O'Brien. Men som det skulle vise sig, før denne beslutning blev truffet, var SNL-stjernen David Spade blevet kontaktet for at tiltræde stillingen - og han nægtede.

Spade følte, at han var uforberedt på sene aften-tv

Spade afslørede detaljerne i denne ellers ukendte historie tilbage i 2015, da han promoverede sin bog, Almost Interesting: The Memoir. I et interview med Esquire blev han spurgt, om der var nogle interessante detaljer om hans liv, som han undlod at inkludere i erindringsbogen.

Et portræt af David Spades bog, 'Almost Interesting: A Memoir&39
Et portræt af David Spades bog, 'Almost Interesting: A Memoir&39

"Jeg blev tilbudt [Late Night with David] Letterman, da han forlod NBC. Jeg ved ikke, hvordan fanden jeg lagde det på plads, ikke satte det i bogen. Men da jeg gennemgik den endelige version af bogen, tænkte jeg: 'Åh st, det skete!' Det gik op for mig, at det kunne have været interessant for folk at vide, at jeg blev tilbudt Letterman og ikke gjorde det."

Nyheden om tilbuddet blev først bragt til Spade af hans producere hos SNL, Bernie Brillstein, Lorne Michaels og Brad Grey. De informerede ham om, at de havde t alt med NBC, og netværket var interesseret i, at han overtog pladsen, som Letterman forlod. Komikeren blev overrasket over dette, da han følte, at han var uforberedt på en verden af sen aften-tv.

Spade har angiveligt afvist $1 million for at blive den nye "Late Night"-vært

"Jeg kunne ikke tro, at de gav mig dette," huskede Spade i Esquire-interviewet. "Fra en fyr, der ikke engang kunne komme med i showet til derefter at blive tilbudt det, ved du hvad jeg mener?" Han kunne bare ikke forestille sig, at han gjorde jobbet, og så sagde han nej.

David Spade på sættet af hans 'Lights Out with David Spade&39
David Spade på sættet af hans 'Lights Out with David Spade&39

"Jeg tænkte, 'jeg ved ikke, hvad fanden jeg laver!', fortsatte han. "[producenterne] sagde: 'Vi skaffer dig forfattere, du ved.' Jeg sagde: 'Jeg har altid forestillet mig en sitcom eller sådan noget. Det vil jeg prøve først. Det vil jeg prøve. Og et talkshow føles som det sidste job, du ville tage. Du har ikke et andet job. Det er det.'"

For at gøre tingene værre, blev Spade angiveligt tilbudt et enormt beløb for at påtage sig koncerten. Da Brillstein, Michaels og Gray første gang t alte med ham, fort alte de ham tilsyneladende, at NBC var villige til at skille sig af med 1 million dollars for at gøre ham til deres nye vært for Late Night, "De var alle slags lamslåede [da jeg nægtede]," forklarede Spade. "De sagde: 'Nå, det er ligesom en million dollars om året. Det er Letterman!' Hvilket var enormt."

Spade fortryder ikke, at han sagde nej til NBC for 'Late Night'

Spade fortsatte med at afsløre, at Gray endda foreslog at give et modtilbud på hans vegne, hvilket ville have fordoblet den løn til $2 millioner. Alligevel var komikeren ikke overbevist. Han blev først overrasket, da de henvendte sig til Conan efter ham, da hans modpart formentlig var endnu mindre erfaren end han.

Conan O'Brien som vært for 'Late Night' på NBC
Conan O'Brien som vært for 'Late Night' på NBC

"Da de gik til Conan, tænkte jeg, 'Åh, de rystede virkelig op!' Jeg mener, jeg elsker Conan ihjel, og han ville gerne være en performer, men jeg troede, jeg havde lav erfaring. Conan havde endnu mindre. Men han endte med at være god til det. Så jeg sagde ikke rigtig noget om dette i bogen; jeg ville ikke få Conan til at føle sig dårlig!"

Når han ser tilbage på alting nu, føler Spade stadig, at han har truffet det rigtige valg, og han har ikke fortrudt, at han afviste NBC til Late Night. "Jeg kan godt lide det, jeg har lavet, og jeg synes, at hosting er et hårdt arbejde," uddybede han."Du skal virkelig prøve at være sjov og prøve at relatere og stadig nævne produktet. Og det er [selv] bare som gæst, endsige vært. Det er svært."

Anbefalede: