James Cameron sagde nej til denne Oscar-vinder for Titanic

Indholdsfortegnelse:

James Cameron sagde nej til denne Oscar-vinder for Titanic
James Cameron sagde nej til denne Oscar-vinder for Titanic
Anonim

Det er mere end to årtier siden, at filmen Titanic blev udgivet på det store lærred. Men i dag er dens arv fortsat stærk. James Cameron-filmen slyngede i det væsentlige både Leonardo DiCaprio og Kate Winslet til A-liste-stjernestatus.

I årenes løb er der blevet afsløret adskillige interessante ting om dette billetkontor. Der er den om en alternativ slutning og Christian Bale, der angiveligt bliver castet til DiCaprios rolle i stedet, for eksempel. Uden at mange vidste, var der dog en anden casting-mulighed for rollen Jack Dawson, og den involverede endnu en Oscar-vinder.

Denne Oscar-vinder troede virkelig, han ville være Jack Dawson

Tilbage i 90'erne medvirkede skuespilleren Matthew McConaughey i film non-stop. Blot et år før Titanic udkom, medvirkede han i A Time to Kill med Sandra Bullock og Samuel L. Jackson, derefter udkom han også i Larger Than Life med Bill Murray. Inden da lavede han også Boys on the Side og Glory Daze. Faktisk var McConaughey over alt, så meget, at han gjorde sig til en pålidelig i Camerons Titanic.

Filmens producenter så ud til at have følt det på samme måde, fordi de bad skuespilleren om at læse til rollen. "Så jeg gik og læste med Kate Winslet [der fik rollen som Rose], og det var ikke en af auditionerne - de filmede det, så det var ligesom inde i skærmtesttid," huskede Oscar-vinderen, mens han t alte i podcasten bogstaveligt t alt! med Rob Lowe. "Efter vi var gået, ved du, det var en af dem, hvor de ligesom fulgte efter mig, og da vi kom udenfor sagde de: "Det gik fantastisk." Jeg mener, en slags kram." Samtidig t alte Winslet også engang kort om den samme skærmtest. "Jeg gik til audition med Matthew, er det ikke mærkeligt?" Winslet bekræftede, mens han var på The Late Show med Stephen Colbert.»Det har jeg aldrig sagt offentligt før. Jeg gik til audition med Matthew, hvilket var fuldstændig fantastisk."

Efter læsningen var McConaughey endda ret overbevist om, at han fik jobbet. Men så gik der ikke længe, før producenterne forlod McConaughey forbløffet. De ringede aldrig tilbage til ham. »Jeg troede virkelig, det ville ske. Det gjorde det ikke. Hvad han ikke var klar over, var, at DiCaprio skete.

Omkring det tidspunkt, hvor de castede til rollen som Jack, var DiCaprio en ung up-and-comer, efter at have medvirket i film som What's Eating Gilbert Grape, The Basketball Diaries, Romeo + Juliet og Marvin's Room. Og da Cameron stødte på ham, skete der en "underlig ting". "Leo kom ind til et interview, og jeg havde en mærkelig ting, jeg kiggede rundt i lokalet, og alle kvinder i bygningen var i mødet," huskede Cameron, mens han var i The Tonight Show med Jimmy Fallon i hovedrollen. "Norm alt mødes du med en skuespiller, og du er en-til-en på et kontor. Revisoren var der, og den kvindelige sikkerhedsvagt. Måske skulle jeg caste denne fyr."

Siden så det ud til, at DiCaprio havde booket rollen. Historien om, hvordan McConaughey til sidst tabte Titanic til en anden Oscar-vinder, ville også være endt her. Bortset fra, at der kom rygter om, at McConaughey havde afvist et tilbud fra Cameron i stedet.

"Jeg spurgte [instruktør James] Cameron om dette, fordi sladderen gennem årene, som jeg hørte og ville se skrevet om mig, var, at jeg havde rollen i Titanic og afviste den," sagde McConaughey. "Ikke faktuelt. Jeg fik ikke tilbudt den rolle." Skuespilleren tilføjede også: "I et stykke tid sagde jeg: 'Jeg skal finde den agent. De er i problemer. Jeg fik aldrig tilbuddet."

Samtidig kom der også rygter om, at det var Cameron, der startede rygterne om McConaughey. I 2019 satte instruktøren dog rekorden ved at fortælle Fallon, at der ikke var nogen sandhed i dette. Cameron henvendte sig endda direkte til McConaughey og sagde: "Men jeg vil bare sige, Matthew, hvis du ser med, er vi gode? Det var ikke mig, mand. Jeg spredte ikke dette rygte."

McConaughey har måske ikke booket Titanic, men 1997 viste sig alligevel at være et godt år for skuespilleren. Faktisk medvirkede han i sci-fi-dramaet Contact sammen med Jodie Foster. Senere samme år medvirkede McConaughey også i det biografiske drama Amistad med Djimon Hounsou og den nylige Oscar-vinder Anthony Hopkins. Skuespilleren ville også fortsætte med at medvirke i flere andre film gennem årene (selvom fans ikke ville se meget til McConaughey i en periode med selvpålagt pause).

Har James Cameron og Matthew McConaughey arbejdet sammen siden Titanic?

Selv i dag har McConaughey endnu ikke medvirket i en Cameron-film. På et tidspunkt fik de to Hollywood-sværvægtere dog en chance for at arbejde sammen. Tilbage i 2001 medvirkede McConaughey i krimi-thrilleren Frailty. Filmen er muligvis blevet instrueret af skuespilleren Bill Paxton (den spiller også ham), men filmen har en "særlig tak"-kredit til Cameron.

For nu ser det ud til, at det er så tæt på, som McConaughey og Cameron kom til at arbejde sammen. Når det er sagt, kan de måske bare samarbejde i fremtiden.

Anbefalede: