The Trey Parker And Matt Stone-filmen 'BASEketball' skulle være et tv-show

Indholdsfortegnelse:

The Trey Parker And Matt Stone-filmen 'BASEketball' skulle være et tv-show
The Trey Parker And Matt Stone-filmen 'BASEketball' skulle være et tv-show
Anonim

Trey Parker og Matt Stone er bedst kendt som skaberne af den klassiske Comedy Central-animerede sitcom, South Park. Showet har så stor respekt af publikum, idet det er rangeret i samme kategori som familier som Family Guy og The Simpsons.

Selv professionelle branchefolk anerkender showets glans, som det fremgår af de fem Primetime Emmy-priser, det har vundet gennem dets 25-årige eksistens. Parker og Stone har dog ofte befundet sig i varmt vand for nogle af de temaer og plotlinjer, de vælger at udforske i South Park.

På trods af dette fortsætter de deres samarbejde og venskab, som startede i 1992, da de mødtes i filmklassen på University of Colorado. Deres arbejde sammen siden har gjort dem rigere, end de nogensinde kunne have forestillet sig, da de kan prale af en samlet nettoværdi på omkring 1,3 milliarder dollars. Stone er omkring $100 millioner rigere end sin ven.

Ikke alle deres projekter har dog vist sig at være succeser. I 1998 slog de sig sammen om sportskomediefilmen BASEketball, som endte med at blive et rungende kritisk og kasseflop. Stone ville senere afsløre, at filmen faktisk oprindeligt var beregnet til at være et tv-show.

'BASEketball' var baseret på et virkeligt spil

On Rotten Tomatoes lyder synopsis for filmen BASEketball: 'Når slacker-vennerne Joe Cooper og Doug Remer bliver udfordret til en pickup-basketballkamp mod nogle jocks, går de imod ved at foreslå at spille et spil, de lærte kaldet "BASEketball, " som kombinerer basketball og baseball.'

'I virkeligheden improviserer de alle reglerne, men på en eller anden måde bliver sporten et hit. En promotor danner en populær liga, men efter hans død ønsker en rivaliserende ejer at ændre reglerne for at øge overskuddet.'

Konceptet blev faktisk født ud af et virkeligt spil, der blev opfundet af instruktøren David Zucker (Airplane!, Scary Movie 3 & 4) og hans yngre bror, Jerry (Ghost, Top Secret!), hans regelmæssige samarbejdspartner.

Brødrene Zucker var også dem, der skrev manuskriptet til filmen, med Parker og Stone i henholdsvis de to hovedroller. På rollelisten var også Baywatch-stjernen Yasmine Bleeth samt den tidligere Playboy-model og medvært på The View Jenny McCarthy.

Ifølge Stone kunne hele projektet have haft et helt andet syn, da Zuckers oprindeligt havde ønsket at udføre ideen som et tv-show.

The Zucker Brothers forsøgte at lave en tv-pilot til 'BASEketball'

Skuespilleren/produceren t alte om filmen til ESPN's side 2, selvom bloggen kort efter ville lukke sine døre i 2012. Da han blev spurgt, om han havde nogen form for interesse i selve baseketballkampen, var Stone fuldstændig afvisende af det.

"Jeg har rigtige ting at lave," hånede han. "Jeg spiller rigtige sportsgrene som basketball. Jeg har ingen som helst interesse i det spil, det er ikke engang en sport. Det er ligesom at kaste sten i et træ. Det stinker som en sport." Stone fortsatte derefter med at uddybe de oprindelige planer, som David og Jerry Zucker havde for historien.

"Jeg ved ikke præcis, hvordan [baseketball, spillet] opstod," fortsatte han. "Det ser ud til, at Zucker-brødrene opfandt det for mange år siden. De plejede faktisk at spille det hjemme hos dem hver lørdag. Så prøvede de at lave en tv-pilot med konceptet, men det mislykkedes, så lavede de selvfølgelig en film, og vi ødelagde det."

Stone henviste til den dramatiske måde, hvorpå filmen floppede med både kritikere og publikum.

Kritikere gik hårdt ind for Trey Parker og Matt Stone for 'BASEketball'

BASEketball blev produceret og distribueret af Universal Pictures, som indsprøjtede et budget på $23 millioner i fremstillingen af filmen. I et år, der producerede box office og overordnede filmiske klassikere som Titanic og Saving Private Ryan, nåede Zucker-brødrenes billede kun at indtjene 7 millioner dollars fra biografdeltagelse.

Kritikerne gav dem heller ikke en pause. En anmeldelse af filmen på The Washington Post kaldte den 'mørk, kedelig, åndssvag og hæmmet af dårlig komisk timing', mens Roger Ebert sagde, at dette havde været 'en stor forpasset chance fra skaberne af TV-grosstoon South Park'.

En af de mere mindeværdige scener i filmen involverede et kys mellem Parker og Stones karakterer. På spørgsmålet om, hvem der var den bedste kysser mellem hans partner og Jenny McCarthy (hvis karakter han også kyssede i filmen), sagde Stone: "Jeg bliver nødt til at sige Trey på den. Selvom jeg håber, at jeg aldrig nogensinde skal kysse ham igen."

Parker er blevet skilt fra to gange, mens Stone stadig er gift med Angela Howard, hans kone gennem 13 år.

Anbefalede: