Fans tror, at dette er det øjeblik, der dræbte Bourne-franchisen

Indholdsfortegnelse:

Fans tror, at dette er det øjeblik, der dræbte Bourne-franchisen
Fans tror, at dette er det øjeblik, der dræbte Bourne-franchisen
Anonim

Mens Matt Damon konstant er truet med aflysning for stort set alt, hvad han gør og siger som berømthed, er der en generel konsensus om, at han altid har været en stor filmstjerne. Matt er måske gået glip af nogle ekstremt lukrative roller, men han er ansvarlig for nogle af de mest elskede projekter i de sidste tredive år.

Vigtigst af alt, The Bourne-franchisen.

Selvfølgelig blev Matt pænt bet alt for sin rolle som en hemmelig agent/morder, der er ramt af hukommelsestab. Men indvirkningen på Hollywood og fans over alt er næsten vigtigere. Efter de første tre film i franchisen tog kvaliteten dog et stort dyk. Og der er ingen tvivl om, at en bestemt beslutning er årsagen til, at mange hævder, at Jason Bourne er død.

Hvor Jason Bourne begyndte at gå g alt

Lad dig ikke narre, der er et specifikt øjeblik, der dræbte Jason Bourne-franchisen. Men at sige, at det bare blev tot alt affald umiddelbart efter dette øjeblik, ville ikke være nøjagtigt. Sandheden er, at Jason Bourne gennemgik en meget langsom død, som måske eller måske ikke stadig finder sted. En, der har set et par underholdende øjeblikke og detaljer, men som generelt har været omgivet af middelmådighed.

Almindelig viden ser ud til at være, at franchisen mistede sit spor efter 2007's The Bourne Ultimatum. Dens 2012-opfølgning, The Bourne Legacy, indeholdt ikke nogen af karaktererne fra de foregående tre film i nogen bemærkelsesværdig rolle, inklusive Matt Damons titulære karakter, som kun blev nævnt et par gange. I stedet fokuserede den på Jeremy Renners Aaron Cross.

Mens The Bourne Legacy havde nogle engagerende præstationer og sjove actionsekvenser, var det typiske perspektiv, at det bare var en gennemsnitlig film. Og det var bestemt ikke en Bourne-film… Der var trods alt ingen Jason Bourne. Dette var hovedårsagen til, at kritikere og publikum hævder, at de ikke kunne lide filmen. Og det er derfor, de var så spændte på det femte bidrag i serien.

Matt Damon vendte tilbage til franchisen med instruktøren Paul Greengrass i 2016's Jason Bourne… men det var en enorm skuffelse. På papiret virkede ideen til den fjerde film, mest fordi den oprindelige stjerne vendte tilbage og instruktøren af The Bourne Supremacy og The Bourne Ultimatum. Men den fik gennemsnitlige anmeldelser og en lunken respons fra publikum.

Selv om både The Bourne Legacy og Jason Bourne ikke blev mødt med den spænding eller passion, som de første tre film høstede, besluttede USA Network at producere en spin-off-serie kaldet Treadstone i 2019. Men efter kun 10 afsnit, den blev aflyst. Nu er Jason Bournes skæbne i bedste fald uklar. Selvom der har været snak om en sjette film, som kan omfatte både Matt Damon og Jeremy Renners karakterer, virker det stadig mere usandsynligt, at det vil ske.

Så selv om Jason Bourne ikke er 100 % død, er det højst usandsynligt, at han kommer ud af livsstøtte.

Fans som den fremragende videoessayist Captain Midnight har forsøgt at udpege det præcise øjeblik, der dræbte franchisen. De kan trods alt ikke bebrejde manglen på Matt Damon, som de gjorde med The Bourne Legacy. Han var med i Jason Bourne, og filmen var fuldstændig gennemsnitlig.

Årsagen til, at franchisen har lidt efter The Bourne Ultimatum, er på grund af konceptet med selve franchisen.

'Remembering' dræbte Jason Bourne

Da The Bourne Identity først blev udgivet i 2002, startede den en trend inden for actionfilm, som nogle har haft dybt imod. Mens den første film, som blev instrueret af Doug Liman, ikke indeholdt nær så meget shaky-cam-action som Paul Greengrass' to efterfølgere gjorde, satte den næsten helt sikkert præcedens for den.

Der har været mange artikler og videoer, der diskuterer, hvorfor denne optagestil skadede blockbuster-actionfilm, men folk elsker generelt, hvordan den blev brugt i Bourne-serien. Dette skyldes, at shaky-cam-teknikker skal få dig til at føle, at du er en del af handlingen. Og det er afgørende for Bourne-franchisen, fordi det i sidste ende handler om hans perspektiv… Eller rettere, han forsøger at spore, hvad hans perspektiv faktisk er.

I sin kerne handler Bourne-serien om Jason, der forsøger at huske, hvad han var, og hvem han er. Kort sagt handler det om at komme over sit hukommelsestab.

I de første tre film forsøger Jason at samle brikkerne fra sin fortid op, lime dem sammen og håndtere konsekvenserne af dem. Så snart han husker alt, er historien slut.

I modsætning til James Bond-franchisen, der ramte et lavpunkt i 2002 og åbnede døren for en mere seriøs actionstjerne som Jason Bourne, er historien ikke så åben.

Det er grunden til, at selve slutningen af The Bourne Ultimatum dræbte franchisen.

Mens mange anser The Bourne Ultimatum for at være den bedste efterfølger i franchisen, såvel som et generelt fremragende stykke action-biograf, afslutter den grundlæggende Jasons historie. Det besvarer spørgsmålene. Og det gør det rigtig godt.

Selvfølgelig kunne filmstudiet ikke lide det, da de havde en succesfuld IP, som de troede kunne tjene dem mange flere penge på. Det er derfor, de gik videre med The Bourne Legacy på trods af, at Matt Damon og Paul Greengrass troede, at historien var forbi. Samt hvorfor de skød over en latterlig sum penge for at bringe ham tilbage i Jason Bourne.

Selv om Jason Bourne fra 2016 forsøgte at tilføje mere mystik til karakterens fortid, føltes det som en regummieret og ikke nær så vigtig som de stykker, han limede sammen i slutningen af Ultimatum.

Jason Bournes historie var smukt afsluttet og behøvede ikke at blive udvidet. Men studiet så det ikke sådan… og de har måske ikke lært lektien.

Anbefalede: