Den sande oprindelse af Will Ferrells kult-klassiske 'Old School

Indholdsfortegnelse:

Den sande oprindelse af Will Ferrells kult-klassiske 'Old School
Den sande oprindelse af Will Ferrells kult-klassiske 'Old School
Anonim

Kunne du forestille dig Old School som noget andet end det oprørende, upassende og vilde broderskabseventyr, det er? Sandheden er, at nogle af filmskaberne, der er ansvarlige for kultklassikeren fra 2003, næsten lod filmen blive noget, den ikke var. Og det ville have været en stor skam. Hvis de havde fået deres vilje, ville det sandsynligvis ikke være blevet en kultklassiker.

I modsætning til mange flops, der til sidst finder deres publikum, såsom Edgar Wrights Scott Pilgrim V. S. The World, Old School var en film, der faktisk klarede sig rigtig godt på billetkontoret, før den blev en kultfavorit. Mens komedien er faldet i uklarhed bortset fra i hjerter og sind hos sine dyharde fans, da den først blev udgivet, blev den et drab. Dette skyldes utvivlsomt Will Ferrells involvering og det faktum, at manuskriptet blev ændret. Dette er den sande oprindelse til Old School…

Et script baseret på virkelige oplevelser, der blev "dårligt udført"

Når du tænker på Old School nu, er det svært ikke i det mindste at overveje, at en film af dens natur sandsynligvis ikke ville blive lavet i dag. Men det betyder absolut ikke, at vi stadig ikke kan nyde det, som det var, da det udkom. Ikke nok med det, men den uhyrlige komedie var sandfærdig over for oplevelserne fra mange drenge, inklusive filmens medforfatter, Court Crandall.

Ifølge et spektakulært interview af Playboy, lykkedes det Court, en reklamechef, at pitche sin broderskabskomedie for den fremtidige Hangover- og Joker-instruktør, Todd Phillips. Instruktøren havde lavet en film kaldet Road Trip, men på det tidspunkt, hvor idéen til Old School fik ham, instruerede Todd ESPN-reklamer hos Courts firma for at tjene nogle ekstra penge. Han vidste ikke, at dette job i sidste ende ville give ham hans breakout-film.

"Court Crandall ledede bureauet, og han var på settet en dag, og han sagde: 'Du ved, jeg har denne interessante idé til en film. Jeg skrev den her ting'," forklarede Todd Phillips til Playboy. "Den hed Frat Men. Og han vidste, at jeg havde lavet en film ved navn Frat House for HBO dengang - det var en dokumentar, som en masse ting, du ser i Old School, var lånt fra eller påvirket af."

Men så meget af filmens oprindelige koncept var faktisk fra Courts liv.

"Jeg var i et broderskab på college ved University of New Hampshire, og så år senere, da jeg var i reklamebranchen, var jeg til en fest i Hollywood Hills, som nogle af vores kreative direktører holdt. De havde skinke og vin i skiver, og der var bogstaveligt t alt nogen, der spillede på harpe. Og jeg tænkte bare: "Hellige, hvor er det sjovt blevet af? Er det det, vores liv er blevet til? Kan nogen bare give mig et fad og en rød solokop?" " sagde Court Crandall til Playboy.

Efter at være blevet pitchet af Court, tog Todd ideen til den berømte producer Ivan Reitman, som producerede Road Trip. Mens Ivan nød ideen, havde han nogle store noter, som han ville implementere. Kort sagt, manuskriptet skrevet af reklamechefen manglede mærket og tog faktisk historien og karaktererne i en anden retning end slutresultatet.

"Ivan kunne lide det, men så ville have, at fyrene skulle være yngre og så videre," sagde Court. "På det tidspunkt var jeg lidt usikker på det - jeg følte, at det er en lidt anderledes film, ligesom syvende årgang. Men jeg skrev den version og vendte den ind - skrev den lidt for hurtigt til at være ærlig over for dig. De fyre endte med at vælge manuskriptet. Næste gang, jeg overhovedet så dem, var til premierefesten."

"Jeg læste det, og for at være helt ærlig var det en fantastisk idé, men udførelsen var ikke rigtig god på den," sagde Todd Phillips om manuskriptet af Court."Og jeg sagde: 'Jeg kan virkelig godt lide det her som en idé - jeg ville elske at bare tage det her og omskrive det med min ven Scot Armstrong,' som jeg havde skrevet Road Trip med. Og Court var ligesom, ja! Det gjorde jeg lige. det som en fjols - jeg vidste ikke, om der ville komme noget ud af det.' Scot og jeg tog væk og brugte halvandet år på at skrive og omskrive, hvad Old School ville ende med at blive. Kerneideen kom fra Courts hjerne - han er fantastisk."

Ændring af projektet resulterede i nogle juridiske problemer

I alt fem forskellige forfattere, inklusive Todd, Court og Scot Armstrong, blev krediteret på Old School. Selvom de to andre forfattere, såvel som Court, kun blev krediteret med en "Story By". Dette er noget, som Court synes at være noget ked af, ifølge hans interview med Playboy.

"For at være ærlig over for dig, så synes jeg helt, at jeg burde have fået en manuskriptkredit. Det gik i voldgift, og jeg tror, det gik et par runder i voldgift, hvor de forsøgte at finde ud af nogle ting," forklarede Retten."De havde skubbet mig til slutningen af historie for linje, og jeg foreslog, at jeg skulle få skrivekredit, og det ord, jeg fik fra WGA, var, at de hentede en ekstra dommer ind, og at denne dommer i sidste ende sluttede sig til Todd og Scot og besluttede, at de ikke ville give mig æren for at skrive, men de ville flytte mit navn til forsiden af story-by, foran de fyre."

Uheldigvis for Court var Writer's Guild of America fuldstændig uenig med ham og så i sidste ende store forskelle i udkastene fra Court og dem fra Todd og hans samarbejdspartnere. En af disse samarbejdspartnere, Scot Armstrong, hævdede, at han aldrig engang læste Courts manuskript på grund af det faktum, at alle kun var imponeret over konceptet og ikke af Courts forfatterskab.

Selv stadig er Court enig i, at slutresultatet er en yderst underholdende film. Men det er tvivlsomt, om nogen involveret vidste, hvor elsket deres kultklassiker med tiden ville blive.

Anbefalede: