Hvad har Dana Carvey gjort siden 'Wayne's World'?

Indholdsfortegnelse:

Hvad har Dana Carvey gjort siden 'Wayne's World'?
Hvad har Dana Carvey gjort siden 'Wayne's World'?
Anonim

Kan vi lytte til "Bohemian Rhapsody" af Queen uden at forestille os Wayne og Garth, der vugger til den på bagsædet? Det tror vi ikke.

Mange SNL-stjerner har en tendens til at få rigtig store roller uden for komedieshowet sent på aftenen, men Wayne's World var på et andet niveau end alle de andre. Da den udkom i 1992, sluttede den sig til nogle af de bedste film med SNL-besætningsmedlemmer som f.eks. Ghostbusters, Beverly Hills Cop og The Blues Brothers.

Mike Myers og Dana Carveys film startede som en SNL-sketch, men filmen blev hurtigt til en kultklassiker. Så hvis det var så populært, hvad skete der så med Carvey efter at have spillet Garth? Mike Myers har haft en succesrig karriere siden, med film som Shrek og Inglorious Bastards. Hvor har Carvey været? Han er ikke den første SNL-stjerne, der praktisk t alt forsvinder.

De to komikere skal gentage deres Wayne's World-karakterer til en særlig Super Bowl-reklame i år, men her er, hvad Carvey har lavet indtil da. Fest på, Garth!

Carvey forlod 'SNL' samme år som 'Wayne's World 2' udkom

Carvey var en del af SNL-castet fra 1986 til 1993. Han deltog i showet med andre komikere som Phil Hartman og hjalp med at transformere det tilbage til sin tidligere storhed, efter at seertallet var faldet.

Carveys karakter, Church Lady, var særligt populær, ligesom hans andre karakterer, såsom Hans fra Hans og Franz-sketchen, The Grumpy Old Man og hans efterligninger af George H. W. Bush og Ross Perot. Og vi kan ikke glemme hans sang, "Choppin Broccoli."

Så var der Garth, som faktisk var baseret på Carveys bror. Han spillede først karakteren i 1989 i en sketch, der senere blev tilpasset til filmen. Men Carvey droppede faktisk næsten ud af filmen, fordi Myers blev ved med at tage hans bidrag til manuskriptet.

"Mike skrev det, og jeg lagde ting ind," fort alte Carvey til Howard Stern. "Så ville jeg se, at tingene ikke var med mere. Og så sagde jeg faktisk, tre uger før vi begyndte at optage, 'tak, men nej tak'. Jeg forlod faktisk filmen."

Af ukendte årsager fortsatte Carvey med filmen, og den viste sig at være en stor succes. I 1993 blev efterfølgeren udgivet, men optrådte ikke så godt som den første.

Carvey vandt sin første Primetime Emmy for sin tid på SNL samme år efter at være blevet nomineret fem andre gange. Det endte også med at blive Carveys sidste år på SNL.

Cavey havde andre problemer med Myers. Han hævder, at Myers stjal hans Dr. Evil-indtryk og brugte det i Austin Powers, men Carvey har siden ladet fejden gå. Vi ved ikke, om hans fejde med Myers var årsagen til, at han forlod SNL, men det havde sandsynligvis en effekt på ham.

Han forlod Hollywood for at opdrage sine børn og komme sig over helbredsproblemer

Efter at have forladt SNL, spillede Carvey hovedrollen i et par film, han kalder for forfærdelige, inklusive Clean Slate, The Road to Wellville, Trapped in Paradise, samt hans eget show, The Dana Carvey Show. Efter at have lavet disse film besluttede Carvey helt at træde væk fra Hollywood for at opdrage sine to drenge, Dex og Thomas.

"Jeg har venner, der bliver stressede over at falme eller ikke være så hotte. Det har jeg aldrig helt engageret mig," fort alte Carvey til People i 2019. "Jeg har en masse drivkraft til at prøve at være den bedste, jeg kan være, få folk til at blive blæst bagover af det, jeg gør og gentage det. Men den anden side af mig har det fint, uanset hvor jeg er.

"Min kone og jeg lavede to mennesker, så jeg tænkte, at jeg nok skulle lave nogle justeringer baseret på, at de to mennesker var der." Carvey tog dem ofte med på scenen, men han fandt hurtigt ud af at passe to børn var en håndfuld, når du forsøger at lave en film.

Det faktum, at Carveys helbred var faldet i slutningen af 90'erne, var også et væsentligt bidrag til hans fri. Han fik fire mislykkede angioplastier og gennemgik en dobbelt bypass. Efter at have fundet ud af, at lægerne havde opereret den forkerte arterie, måtte Carvey opereres igen. Denne gang lykkedes det, og Carvey sagsøgte sin læge.

Han udfører hovedsageligt stemmearbejde og er vendt tilbage til stand-up

I 2002 var han tilbage med film som The Master of Disguise, men så hørte vi ikke fra ham igen før i 2010. Han prøvede at lave endnu et sketch-komedieprogram kaldet Spoof, men det blev aldrig sendt, så han flyttede til stemmeskuespil.

Han har givet udtryk for programmer som The Fairly Odd Parents, Ricky and Morty, Hotel Transylvania 2 og The Secret Life of Pets sammen med efterfølgeren.

"Det er sjovt at være i en rigtig god animationsfilmserie, der har sin egen personlighed," sagde Carvey om at give udtryk for sidstnævnte film. "Jeg takkede nej til Madagaskar, og jeg takkede nej til Ratatouille. Jeg havde meget, meget travlt med at opdrage børn på det tidspunkt."

For nylig har han arbejdet på et projekt med sine voksne sønner og er vendt tilbage til stand-up og arbejde med podcasts. "Jeg behøver ikke at jagte det. Jeg tager det, som det kommer, og nyder det."

Han genforenes med Myers ved SNL's 40-års jubilæum i 2015 og igen ved Oscar-uddelingen i 2019, men nu gengiver de deres Wayne's World-karakterer til en teaser-reklame for Super Bowl. Uber Eats-annoncen debuterede under den seneste SNL-episode og teasede mere indhold, der vil blive vist under spillet. Det er ikke rigtig det gensyn, vi håbede på, men vi tager, hvad vi kan få. Det er bare godt at se Carvey igen.

For Carvey var det at spille Garth som at få et nyt par undertøj, "først er de restriktive, men så efter et stykke tid bliver de en del af dig."

Anbefalede: