30 ting, fans savnede i Buffy The Vampire Slayer

Indholdsfortegnelse:

30 ting, fans savnede i Buffy The Vampire Slayer
30 ting, fans savnede i Buffy The Vampire Slayer
Anonim

Buffy The Vampire Slayer kom til netværks-tv for over 20 år siden. I 90'erne var fans ikke så ørneøjede til påskeæg, som de er i dag. Der var ikke DVR til at hjælpe med at pause og gå tilbage over bestemte scener og analysere hver eneste detalje. Der var bestemt ikke streamingsites til at give fans endnu mere tid med deres yndlingsfigurer.

Hvis du ville gå tilbage og se en episode igen, skulle du optage den på din videobåndoptager - eller vente på dvd'erne. Den udbredte brug af teknologi som streaming-sites og DVR har ændret den måde, vi forbruger tv i dag. Det betyder ikke, at skabere ikke inkluderede påskeæg, råbte til kreative hold eller endda nikkede til fansene i indhold før brugen af DVR. Faktisk havde Buffy The Vampire Slayer masser af dem.

Serien stammer fra filmen med Kristy Swanson og Luke Perry i hovedrollerne. Sarah Michelle Gellar påtog sig rollen som titelkarakteren og en "Scooby-bande" bygget op omkring hende med venner og allierede for at hjælpe hende med at tage imod vampyrer og dæmoner. I løbet af syv sæsoner har forfatterne, rekvisitter-afdelingen og scenograferne presset en masse ting ind, som det kunne have krævet et par gense at fange.

Mens vi ser tilbage på Buffys arv, har vi set 30 ting, fans savnede i Buffy The Vampire Slayer.

30 Molochs navns betydning

Moloch In The Buffy The Vampire Slayer Episode I Robot You Jane
Moloch In The Buffy The Vampire Slayer Episode I Robot You Jane

Sæson 1 af serien beskæftigede sig ikke med en masse mytologibaserede episoder. I stedet, efterhånden som verdensopbygningen fandt sted, og karaktererne blev udfyldt, var der en masse ugens monstre for at holde historierne flydende. En af dem var en computerdæmon i sæson 1s "I Robot… You Jane."

Denne dæmons navn, der kaldes Moloch, havde en dobbelt betydning. "Moloch" er et hebraisk ord for dæmon. Willow var opdraget jødisk og havde mest erfaring med dæmonen, så navnet gav mening der. Det var dog også et nik til en computersprogfunktion kaldet "malloc", som er en forkortelse for memory allocation. I betragtning af at han var en dæmon født af computerbrug, var Moloch et passende navn over alt.

29 Tekstbogstekster

En Beatles nikker i Buffy The Vampire Slayer ude af sind ude af syne
En Beatles nikker i Buffy The Vampire Slayer ude af sind ude af syne

Når en tv-serie eller film har teksten fra en bog vist på skærmen, skal produktionsselskabet betale nogen for at bruge eksisterende indhold. Som et resultat vil det, der vises på de fremhævede sider, mange gange blive skabt til showet af rekvisitterafdelingen.

I tilfælde af sæson 1-episoden "Out Of Mind Out Of Sight", har en fremhævet lærebog en velkendt sætning. Den indeholder linjen "joy is a warm revolver" og andre omskrevne tekster til Beatles-sangen "Happiness Is A Warm Gun". Parafraseringen gør det mindre sandsynligt for seerne at fange det.

28 Oz forudsiger Willows skurkskab

Den mørke version af Willow i Buffy The Vampire Slayer
Den mørke version af Willow i Buffy The Vampire Slayer

Nogle af de mest interessante forvarsler i Buffy The Vampire Slayer forekommer i tidlig seriedialog ment som en joke. Én linje fra Oz i sæson to var faktisk et forvarsel om nogle af begivenhederne i sæson seks.

Oz kaldte i spøg Willow for en "ond hjerne", da nogen spurgte, om hendes uskyld var en handling i episoden "Phases". Fire år senere dukkede Dark Willow op, da hun blev afhængig af magi. Willow blev så magtfuld, at hun faktisk forsøgte at skabe en apokalyptisk situation.

27 Back Off Pink Ranger

Den originale Pink Power Ranger
Den originale Pink Power Ranger

Ud for at bekæmpe skurke, ser det nok ikke ud til, at Buffy og Power Rangers har meget til fælles. Sæson to-episoden "What's My Line Part 2" smed en dialoglinje ud, der indikerede noget andet.

Buffy fortæller Kendra: "Bak tilbage, Pink Ranger," på et tidspunkt. Bianca Lawson (Kendra) har aldrig spillet en Power Ranger. Linjen var faktisk en reference til Sarah Michelle Gellars stuntdouble. Sophia Crawford var stuntdouble for den originale Pink Ranger, Amy Jo Johnson, i børneserien.

26 Funny Farm Reference

Sjov Farm
Sjov Farm

Tilsyneladende kunne Buffy godt lide at blive temmelig meta med sine vittigheder i sæson to. I afsnittet "What's My Line Part 2" henviste hun til Sarah Michelle Gellars virkelige værk.

Buffy siger til Kendra, at hun ikke burde se filmen Funny Farm. Filmen, som havde Chevy Chase i hovedrollen, indeholdt også et andet kendt ansigt. Det var et af Sarah Michelle Gellars første stykker skuespil på det store lærred. Hendes rolle i filmen var ukrediteret, men hun er en af de yngste statister i filmen.

25 ære besætningsmedlemmer

Buffy Cast Reunion For EW
Buffy Cast Reunion For EW

Buffy brugte meget tid to steder: skolen og kirkegården. Som et resultat kræver disse to pladser en del dødbolde og rekvisitter. Nogle af disse stykker giver shout-outs til medlemmer af showets besætning.

Mens sæson en af serien blev filmet på Hollywood-kirkegården, betød en fornyelse, at der i stedet blev bygget et kirkegårdssæt. Uden færdiglavede gravsten måtte besætningen skabe nogle. Mange af gravene har navne på besætningsmedlemmer i stedet for at genskabe dem, der kunne være endt på kameraet på den rigtige kirkegård.

Navne på besætningsmedlemmer kan også ses på skilte, årbøger og i kollegieoversigter, når Spike forsøger at spore Buffy og Willow på college.

24 Fandom Shout Outs

Påskeæg i Buffy The Vampire Slayer Episode Homecoming
Påskeæg i Buffy The Vampire Slayer Episode Homecoming

Ud over at besætningen fik shout-outs, så fansene, der gjorde showet så vellykket, også en vis ære i showet. Under seriens storhedstid blev der oprettet en officiel opslagstavle for ligesindede fans for at hjælpe med at promovere den. Denne opslagstavle endte med at blive anerkendt af showets hold.

En måde var at navngive en dæmon til showet. Dæmonen Polgara havde ikke et tilfældigt navn. Det var brugernavnet for et fremtrædende medlem af opslagstavlen. Ligeledes, når Homecoming Queen-konkurrencen analyseres i sæson tre afsnit "Homecoming", er en af kandidaterne opført som "PB Crazed." Du tror måske, det betyder jordnøddesmør. Det er faktisk en henvisning til "opslagstavle."

23 Buffy forudsiger Joyces død

Joyce og Buffy Summers
Joyce og Buffy Summers

I årenes løb bød Buffy The Vampire Slayer på en masse død og ødelæggelse. Norm alt var det de onde, der nåede deres mål, men nogle gange tabte allierede også kampen. Én død ramte publikum hårdere end de fleste, fordi den slet ikke var overnaturlig. Hvis de havde været opmærksomme, ville de have opdaget, at Buffy lagde grunden til det i et tidligere afsnit.

I afsnittet "The Body" mistede Joyce Summers livet som følge af en hjerneaneurisme, noget meget uventet og tragisk for serien. I den tidligere sæson fire episode "The Freshman", jokede Buffy dog med, at hendes mor omkom som svar på prisen på lærebøger. Hendes drille? Hun håbede, at det ville være en "sjov aneurisme." Øv.

22 En besværgelse for busser

Et gælisk nyhedsindslag fungerer også som en besværgelse i Buffy-afsnittet Fear Itself
Et gælisk nyhedsindslag fungerer også som en besværgelse i Buffy-afsnittet Fear Itself

Gamle besværgelser vises aldrig skrevet på engelsk. I tilfældet med afsnittet "Fear Itself" af sæson fire, blev der skrevet en indkaldelsesformular på gælisk. Heldigvis for Buffy-fans læser og taler mange mennesker stadig sproget i dag, hvilket gør det muligt at oversætte den indkaldelsesformular.

Teksten optræder i en bog med "The Mark Of Gachnar", men det har intet at gøre med dæmonen i episoden. I stedet oversættes det til en nyhedsrapport om busser i Dublin, der siger, "en særlig busrute vil åbne i Dublin i dag på trods af rapporter om, at det kan forårsage trafikpropper som et resultat."

Vi formoder, at det "tilkalder" de busser, så det tæller stadig som en indkaldelse, ikke?

21 Et bibelsk vers henviser til de herrer

Gentlemen i Buffy The Vampire Slayer
Gentlemen i Buffy The Vampire Slayer

Afsnittet "Hush" var en skelsættende time for Buffy. Kendt for hurtig dialog og sarkastisk vid, er næsten hele timen stille, mens Gentlemen gør alle i Sunnydale stumme. Vi har selvfølgelig ikke brug for dialog for at få øje på påskeæg.

Ikke længe efter at alle har mistet stemmen, går Buffy og Willow forbi en udendørs gudstjeneste, hvor der står på skiltet "Åbenbaringen 15:1." Dette særlige kapitel og vers er et påskeæg for episoden, som lyder: "Jeg så i himlen et andet stort og vidunderligt tegn: syv engle med de syv sidste plager - sidst, for med dem er Guds vrede fuldendt."

Der var naturligvis syv herrer, der gik efter syv byboeres hjerter.

20 sæson 3 og sæson 4 episoder Foreshadow Dawn's Debut

Dawn blev introduceret i sæson 5 af Buffy The Vampire Slayer
Dawn blev introduceret i sæson 5 af Buffy The Vampire Slayer

Selvom mange fans var chokerede over den pludselige optræden af Buffys lillesøster Dawn i sæson fem, var hendes tilføjelse planlagt i lang tid. Tilfælde, der varslede hendes ankomst, var gennemsyret af sæson tre og fire.

Mange af disse tilfælde opstår som et resultat af mærkelige drømme eller Buffys interaktion med Faith. Faith refererer til Buffy "klædt ud i storesøsters tøj" under et slagsmål og fortæller Buffy i en drøm senere, at "lillesøster kommer." Hun er dog ikke den eneste.

Når en af Buffys drømme har Tara, fortæller sidstnævnte førstnævnte at "være tilbage før daggry." Da hun vågner, går Buffy forbi og kigger ind i rummet, der bliver Dawns soveværelse næste sæson.

19 Sapphos kærlighedsdigt

Tara og pil i Buffy endnu en gang med følelse
Tara og pil i Buffy endnu en gang med følelse

Da sæson fire afsnit "Restless" rullede rundt, var Willow og Tara i et forpligtende romantisk forhold. Det var ingen hemmelighed. Det forhindrede ikke showet i at inkludere et påskeæg relateret til deres forhold på Taras hud.

Willow skriver manuskript på Taras ryg på et andet sprog. De fleste seere var ikke sikre på, hvad det betød, og det blev aldrig refereret senere. Det viste sig at være et kærlighedsdigt. Digtet var ikke et hvilket som helst digt; den er skrevet af Sappho af Lesbos. Ordet "lesbisk" får sin rod fra hendes hjem, og hun er måske den mest berømte kvindeelskende kvinde nogensinde, så det er en god reference til Willow og Taras forhold.

18 En skæbnesvanger udløbsdato

Buffy The Vampire Slayer Tombstone
Buffy The Vampire Slayer Tombstone

En historie i sæson fire indeholdt Faith og Buffy kropsbytte. Faith udnytter situationen og bevæbner sig med Buffys kreditkort til at shoppe. Når hun gør det, er der et påskeæg, som er svært at få øje på.

Udløbsdatoen på Buffys kort er maj 2001. Det er vigtigt, fordi Buffy bogstaveligt t alt udløber i maj 2001. Det var, da afsnittet "The Gift" blev sendt. Buffy valgte at ofre sig selv for sin lillesøster og udløber reelt samtidig med hendes kreditkort på skærmen.

17 sæson 3 og 4 tæller ned til Buffys død

The Death Of Buffy I Buffy The Vampire Slayer Afsnit 100 Thet
The Death Of Buffy I Buffy The Vampire Slayer Afsnit 100 Thet

Ud over den udløbsdato, der virker som skæbne, så sæson 3 og fire begge ud til at starte nedtællingsuret på Buffys liv.

I sæson tre-finalen "Graduation Day Part 2" har Buffy en mærkelig drøm. Drømmen byder på, at Faith fortæller hende: "Miles tilbage, lille Miss Muffet, der tæller ned fra 7-3-0." Ikke alene er 730 dage lig med to år, hvilket er hvor mange år senere Buffys offer finder sted, men "miles to go" er også en reference til, at hun mister livet. Sætningen kommer fra Robert Frosts digt "Stopping By Woods On A Snowy Evening", som handler om livets afslutning.

I "Restless", sæson fire-finalen, viser Buffys vækkeur 7:30 i en drøm, men det er gjort klart for hende, at uret er "helt forkert". Selvom episoden refererede til den forrige nedtælling, var hun allerede et år tættere på.

16 Restless Predicts Tabula Rasa

Spike In Buffy the Vampire Slayer Tabula Rasa
Spike In Buffy the Vampire Slayer Tabula Rasa

Buffy er ikke den eneste, der har mærkeligt profetiske drømme i serien. Xander har også nogle interessante. I en drøm i afsnittet "Restless" drømmer Xander, at Giles tænker på Spike som sin søn.

Klip til afsnittet "Tabula Rasa", hvor alle mister deres minder midlertidigt, og Spike og Giles faktisk tror, de er i familie i et stykke tid. Spike bærer endda den samme jakke (der tilhører Giles) i drømmen, som han gør under begivenhederne i "Tabula Rasa", hvilket tilføjer drømmens profetiske effekt.

15 The Demon Halfrek Knew Spike As Cecily

Dæmonen Halfrek var også Cecily i Buffy The Vampire Slayer
Dæmonen Halfrek var også Cecily i Buffy The Vampire Slayer

En af de mest underholdende tilføjelser til serien var den tidligere dæmon Anya. Anya måtte tilpasse sig et menneskeligt liv, men hun havde stadig venner i dæmonverdenen. En af dem var Halfrek. Som det viste sig, havde fans allerede mødt Halfrek, før hun blev introduceret.

Den samme skuespillerinde spillede rollen som Cecily i afsnittet "Fool For Love" i sæson fem. Cecily var genstand for William the Bloodys (på grund af hans "blodige forfærdelige poesi") hengivenhed. Han skrev endda et digt til hende, før hun på en ordentlig måde afviste ham.

I sæson seks, da Halfrek optrådte i et afsnit, genkendte hun Spike som William, hans før-vampyrnavn, et nik om, at to allerede kendte hinanden. Det, der ikke er klart, er, om Halfrek forklædte sig som Cecily, eller om Cecily på en eller anden måde blev en dæmon efter.

14 Vampire Willow Foreshadows karakterudvikling

Willow møder Vampire Willow i Buffy The Vampire Slayer
Willow møder Vampire Willow i Buffy The Vampire Slayer

Vampyrversionen af Willow var fra en anden tidslinje, men hun var bestemt informativ for, hvor karakteren ville gå hen. Nogle af hendes karaktertræk varslede den person, Willow kunne blive.

Da Willow løb ind i vampyrversionen af sit andet jeg, bemærkede hun, at hun troede, at vampyren ikke var ligefrem lige. Den rigtige Willow havde endnu ikke indset, at hun også foretrak kvinders selskab.

På samme måde tog vampyrversionen af Willow ikke venligt imod folk, der kom i vejen for hende eller lyttede til lange udstillinger. Hun brugte udtrykket "keder sig nu" for at indikere, at hun gik videre til noget mere ondt. Da pilen på den normale tidslinje blev afhængig af magi og kortvarigt var en skurk, brugte hun den samme sætning af de samme årsager.

13 100 episodereferencer

Anthony Stewart hovedet som Rupert Giles i Buffy The Vampire Slayer
Anthony Stewart hovedet som Rupert Giles i Buffy The Vampire Slayer

At nå 100 episoder var et kæmpe vartegn for Buffy the Vampire Slayer. Norm alt skete den slags løb kun for medicinske dramaer og kriminalitetsprocedurer i 90'erne.

Showets 100. episode var tilfældigvis "The Gift", episoden, hvor Buffy ofrede sig selv for at forpurre apokalypsen og sørge for, at hendes lillesøster havde en chance for at leve. I løbet af episoden spurgte hun Giles, hvor mange apokalypser denne begivenhed ville skabe. Hans svar viste, at de havde set seks, men det føltes som om, de havde været igennem 100 af dem.

12 Dawn's In Trouble

Michelle Trachtenberg Som Dawn In Buffy The Vampire Slayer
Michelle Trachtenberg Som Dawn In Buffy The Vampire Slayer

Den meget hypede musikalske episode "Once More With Feeling" indeholdt en masse metahumor. Et af disse tilfælde var Buffys nonchalante linje med "Dawn's in trouble, must be Tuesday."

I løbet af det meste af showets forløb låste det tidsrummet tirsdag aften. Selv da serien gik fra WB til UPN i sin sidste sæson, blev Buffy the Vampire Slayer stadig sendt om tirsdagen. Tirsdage må også have været en begivenhedsrig dag i ugen i Buffys verden.

11 genbrugte skuespillere

Camden Toy Som Dæmon Gnarl I Buffy The Vampire Slayer
Camden Toy Som Dæmon Gnarl I Buffy The Vampire Slayer

Buffy The Vampire Slayers verden kunne nogle gange virke meget lille, hvis du havde et godt øje. Der var flere skuespillere ansat til flere roller. Nogle gange var dette et resultat af, at skuespilleren havde stor erfaring med stunts og kampscener. Andre gange var det fordi makeup og proteser for nogle af skurkene betød, at fans ikke kunne se, hvem skuespilleren var nedenunder.

Camden Toy var en skuespiller, der var i stand til at optræde som flere skurke på tværs af sæsoner. Han spillede mere end én vampyr i programmet, en af herrerne og en dæmon ved navn Gnarl, der spiste menneskehud.

Anbefalede: