Breaking Down Harrison Fords samlede indtjening for 'Star Wars

Indholdsfortegnelse:

Breaking Down Harrison Fords samlede indtjening for 'Star Wars
Breaking Down Harrison Fords samlede indtjening for 'Star Wars
Anonim

Harrison Ford er uden tvivl en af de kendte filmstjerner, der lever i dag. Gennem sin halvtreds år lange karriere har han medvirket i adskillige store filmfranchises, herunder Indiana Jones, Blade Runner og, selvfølgelig,Star Wars Han var også en af de mest bankable filmstjerner i sin æra, og hans film har indtjent over 9 milliarder dollars i billetkontoret. Star Wars er den næstmest økonomisk succesrige film franchise nogensinde, kun efter Marvel Cinematic Universe. Ifølge The Chicago Tribune har de femten film i Star Wars samlet indtjent 10,32 milliarder dollars i billetkontoret verden over.

Harrison Fords karakter i Star Wars, Han Solo, er blevet en af de mest elskede helte i filmhistorien. Det er klart, at Harrison Ford havde en stor rolle at spille i den økonomiske succes for Star Wars-filmene og hele den franchise, som de affødte. Men blev han rimeligt kompenseret for sine bidrag? Her er, hvad vi ved om Harrison Fords samlede indtjening fra Star Wars.

9 Harrison Fords samlede nettoværdi

Harrison Ford er bestemt den rigeste af sine Star Wars-medstjerner med en nettoværdi på omkring $300 millioner. Størstedelen af disse penge kom dog fra andre projekter end Star Wars. Hans mest lukrative lønseddel kom fra Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, som han angiveligt tjente $65 millioner for.

8 Hvilke 'Star Wars'-film var Harrison Ford med i?

Billede
Billede

Harrison Ford stammer fra karakteren Han Solo i den første Star Wars-film, som på det tidspunkt bare hed Star Wars og siden har fået om titlen Et nyt håb. Han Solo var også en hovedperson i de næste to film, med titlen The Empire Strikes Back og The Return of the Jedi. Ford vendte tilbage til rollen som Han Solo mere end tredive år senere i The Force Awakens, hvor han spillede en noget mindre birolle. Han lavede også en kort cameo i den seneste film, The Rise of Skywalker. Endelig har Ford spillet Han Solo i to andre Star Wars-ejendomme: Star Wars Holiday Special og Lego Star Wars: The Force Awakens.

7 'Star Wars: Episode IV - A New Hope'

Star Wars - Et nyt håb - Mark Hamill Carrie Fisher Harrison Ford
Star Wars - Et nyt håb - Mark Hamill Carrie Fisher Harrison Ford

For sin rolle i den originale Star Wars-film blev Harrison Ford angiveligt kun bet alt $10.000. Efter justering for inflation ville det være mere end $40.000 værd i dag. Det er et sølle beløb sammenlignet med 775,8 millioner dollars og Fords 300 millioner dollars nettoformue, men på det tidspunkt må det stadig have repræsenteret mange penge for Ford. Før han blev castet i Star Wars, kæmpede han stadig for at bestille roller.

6 'Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back'

Harrison Ford som Han Solo
Harrison Ford som Han Solo

Harrison Ford modtog en massiv lønforhøjelse for sin rolle i The Empire Strikes Back og tjente $100.000 for sit arbejde med filmen. Selvom det er ti gange, hvad han tjente for den første Star Wars-film, og ville være mere end $300.000 værd i dag efter justering for inflation, virker det stadig som en lav løn for en af de førende skuespillere i en film, der tjente over $500 mio. ved billetkontoret.

5 'Star Wars: Episode VI - Return Of The Jedi'

Harrison Ford Han Solo
Harrison Ford Han Solo

Igen tjente Harrison Ford sig selv en betydelig lønforhøjelse for den sidste film i den originale Star Wars-trilogi. Hans løn for Return of the Jedi blev rapporteret til at være $500.000, hvilket er fem gange så meget som han tjente for The Empire Strikes Back. I dagens termer er det godt over en million dollars værd, hvilket virker mere på linje med, hvad vi tænker på som en filmstjernes løn.

4 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens'

Harrison Ford og Daisy Ridley i Star Wars
Harrison Ford og Daisy Ridley i Star Wars

Ikke overraskende modtog Harrison Ford en massiv lønseddel for at vende tilbage til Star Wars-serien i 2015 for The Force Awakens. Hans grundløn for filmen var $15 millioner, og han modtog også en lille procentdel af billetindtjeningen, hvilket betyder, at han tjente i alt $25 millioner for at medvirke i filmen. 25 millioner dollars lyder som mange penge, men filmen indtjente 2,068 milliarder dollars, så Fords take-home repræsenterede kun omkring 1% af filmens billetindtjening. Med de 25 millioner dollars, han tjente på The Force Awakens, er det sikkert at sige, at Harrison Ford må være glad for, at hans karakter ikke blev dræbt i slutningen af Return of the Jedi, hvilket tilsyneladende er, hvad han oprindeligt ønskede.

3 'Star Wars: Episode IX - The Rise Of Skywalker'

harrison ford og carrie fisher i star wars
harrison ford og carrie fisher i star wars

Det er uklart, hvor mange penge Harrison Ford blev bet alt for at optræde i The Rise of Skywalker, men det var nok ikke så meget. Han optrådte kun i en meget lille rolle, og oprindeligt var hans karakter slet ikke beregnet til at optræde i filmen. Direktør J. J. Abrams bad Ford om at optræde i filmen efter Carrie Fishers død påvirkede filmens historie. Ford optrådte formentlig i filmen som en tjeneste for sin tidligere instruktør og til ære for sin tidligere medspiller snarere end for den økonomiske kompensation.

2 'The Star Wars Holiday Special'

Billede
Billede

Det er uklart, hvad Harrison Ford blev bet alt for at optræde i The Star Wars Holiday Special, men det er sikkert at sige, at det ikke var særlig mange penge. Specialen udkom kort efter den originale Star Wars-film, som Ford kun fik bet alt $10.000 for. Ford har siden da gjort det kendt, at han ikke nød at arbejde på specialen, og at han kun gjorde det, fordi det stod i hans kontrakt. så det er tydeligt, at han ikke lavede en lukrativ aftale om at optræde i The Star Wars Holiday Special.

1 'Lego Star Wars: The Force Awakens'

Billede
Billede

Mange videospil er blevet produceret baseret på Harrison Fords film, men dette er det første og eneste videospil, hvor han nogensinde er blevet krediteret som stemmeskuespiller. Det er uvist præcist, hvor meget Ford blev bet alt for at optræde i spillet, men det er svært at forestille sig, at den 73-årige skuespiller ville have spillet sit første videospil uden en stor lønseddel. Det er også muligt, at det at låne sin stemme til videospillet var en betingelse i hans kontrakt for The Force Awakens, og derfor kan hans løn for den film inkludere, hvad han blev bet alt for at spille i videospillet.

Anbefalede: