Her er hvorfor genbrugsbutik-rapperen Macklemore ikke længere er den stjerne, han engang var

Indholdsfortegnelse:

Her er hvorfor genbrugsbutik-rapperen Macklemore ikke længere er den stjerne, han engang var
Her er hvorfor genbrugsbutik-rapperen Macklemore ikke længere er den stjerne, han engang var
Anonim

I 2012, næsten fra den ene dag til den anden, var rapperen Macklemore og hans producer Ryan Lewis øverst på hitlisterne med deres hitsingle "Thrift Shop" og senere med deres hitalbum The Heist.

Macklemore udholdt et par kontroverser på højden af sin berømmelse og er siden blevet mindre af den koncertbilletsalgsmagnet, han engang var. Men det betyder ikke, at den Seattle-fødte musiker er faldet i total uklarhed. Hans musik streames stadig bredt, hans musikvideoer var nogle af de mest sete på YouTube, og han nyder stadig en nettoværdi i nærheden af $25 millioner.

8 Hvem var Macklemore, før han blev berømt?

Før han var Macklemore, var han Benjamin Hammond Haggerty, en dreng født og opvokset i Capitol Hill-distriktet i Seattle Washington. Capital Hill er berømt for at være utroligt progressiv og for at have en blomstrende modkulturscene. Det var her, hvor Macklemore ville blive udsat for de underjordiske hiphop-kunstnere, der påvirkede hans stil. Han har citeret kunstnere og grupper som Wu-Tang Clan, Mobb Deep, Nas og Talib Kwali som nogle af sine indflydelser.

7 Han sprængte op på indiescenen først

Mens han gik på gymnasiet, var han meget til kunst og adopterede navnet "Professor Macklemore" til et projekt om en opdigtet superhelt. Han antog navnet Professor Macklemore som sit rapnavn, da han startede en hiphopgruppe kaldet Elevated Elements med nogle af sine klassekammerater. De udgav et album kaldet Progres s i 2000. Det var ikke et kæmpehit, men han så mere succes, da han udgav sit første solo-mixtape Open Your Eyes, der stadig indspillede under navnet Professor Macklemore. Efter at han droppede professor fra sit navn mødte han Ryan Lewis, som ville være hans hyppigste og mest succesrige samarbejdspartner.

6 Genbrugsbutik blev et kæmpehit

Både Macklemore og Ryan Lewis arbejdede sammen, mens de også forfulgte deres soloprojekter, men ville opleve størst succes, da de skrev og optrådte sammen som duoen Macklemore og Ryan Lewis. De blev officielt duoen i 2009, da de udgav deres første EP, The VS. EP. De begyndte at indspille en række ret succesrige sange, inklusive "Can't Hold Us" med sangeren Ray D alton i 2011. Nummeret ville fortsætte med at være et af deres mest succesrige kun næst efter "Thrift Shop". "Thrift Shop" var et kæmpehit, da det udkom, og det gjorde det næsten til toppen af Billboard-hitlisterne. Også ifølge Billboard var sangen det første Top 40-hit, der kom på listen, som ikke var fra et større label siden 1994.

5 Macklemores musikvideoer blev nogle af de mest sete på YouTube

Sammen med "Thrift Shop" og andre hitnumre som "Wings", "White Walls", "Same Love" og "Can't' Hold Us" kørte Macklemore og Ryan Lewis højt ved slutningen af 2012. De blev også kæmpehits, da deres musikvideoer blev nogle af de mest sete videoer på YouTube med næsten 2 milliarder hits.

4 Macklemore og Ryan Lewis-sange bruges stadig i film

Sandt, ingen af Macklemore og Ryan Lewis' opfølgende numre og album har bevæget sig næsten så meget som "Thrift Shop" gjorde. Men numre fra The Heist og deres andre album kan høres i adskillige Hollywood-film den dag i dag. For eksempel var "Can't Hold Us" nummeret, der blev brugt til traileren til Bryan Cranston-filmen Jerry And Marge Go Large fra 2022.

3 Han udholdt modreaktioner for "kulturel appropriation"

En ting, som Macklemore og alle hvide rappere møder hård kritik for, er kulturel tilegnelse. Hvide rappere bliver ofte beskyldt for at være "kulturgribbe", fordi hiphop oprindeligt var en sort ledet musikgenre. Macklemore mødte den samme kritik, og den følger ham den dag i dag. Men konceptet og nuancen af at være en hvid rapper er ikke tabt på Macklemore. Han og Ryan Lewis udgav en sang i 2016 kaldet "White Privilege II", som var deres forsøg på at adressere deres eget privilegium og demonstrere støtte til Black Lives Matter-bevægelsen. Anmeldelser af sangen var blandede, nogle i det sorte samfund mente, at det var performativt nonsens, mens andre var glade for at se en hvid rapper erkende, at de var ved at indsætte sig selv i en sort-ledet kunstform.

2 Macklemore tjente millioner takket være 'Thrift Shop'

Før "Thrift Shop" eksploderede, var Macklemore og Ryan Lewis ikke velhavende mænd. De turnerede for det meste på indiescenen, de spillede endda cafeteriasteder, som dette ene sted kaldet "The Depot", som var et skolecafeteria på Humboldt State University (nu kaldet Cal Poly Humboldt). Ved udgangen af 2012 solgte Macklemore og Ryan Lewis ud af stadioner og optrådte på store musikfestivaler som Sasquatch og Outside Lands.

1 Macklemore laver stadig musik

Macklemore gik i øvrigt ingen steder. Han skriver og indspiller stadig regelmæssigt, mest med Ryan Lewis, selvom de to arbejdede hver for sig fra 2017 - 2020. I 2021 udgav Macklemore en ny single med titlen "Next Year". Han har ikke indspillet et nyt studiealbum siden 2017, men udgiver stadig singler næsten jævnligt. Mens bølgen, der kom efter "Thrift Shop" måske er trukket tilbage i havet, surfer Macklemore stadig på tidevandet i musikindustrien, og han gør det med stor succes.

Anbefalede: