Sandheden om Britney Spears' hit 'Baby One More Time

Indholdsfortegnelse:

Sandheden om Britney Spears' hit 'Baby One More Time
Sandheden om Britney Spears' hit 'Baby One More Time
Anonim

Hvor involveret var Britney Spears egentlig med sit allerførste hit? Mange af hendes hårde fans er klar over hendes indflydelse på musikvideoen "Ups! …I Did It Again", men de kender ikke omfanget af hendes bidrag til den faktiske sang, der gjorde hende berømt… Det væsen, " Baby One More Time".

Mens Britney har haft en række succesfulde albums og nogle virkelig spektakulære karrierepræstationer, er der ingen tvivl om, hvor massiv indflydelse "Baby One More Time" havde på popkulturen og hendes liv. Men sandheden er… Britney havde meget lidt at gøre med selve sangen. Faktisk var det meget få af de kreative beslutninger, der blev truffet på selve sangen (undtagen musikvideoen), som hun gjorde, ifølge en fascinerende artikel af Entertainment Weekly. Lad os tage et kig…

Britney var 15, da hun blev opdaget… Så hun havde selvfølgelig brug for hjælp

Selvom vi alle kunne gispe over det faktum, at Britney Spears havde meget lidt at gøre med skrivningen eller endda rytmen i "Baby One More Time", kan vi ikke glemme det faktum, at hun kun var 15- år gammel på det tidspunkt, den blev lavet. Mens hun kunne synge og optræde takket være sine dage som tidligere Mouseketeer og off-Broadway, som hun gjorde, var Britney ikke ligefrem vidende om musikindustrien.

Ifølge Barry Weiss, præsidenten for Jive Records, pladeselskabet, der opdagede hende, blev Britney først anset på grund af, hvor attraktive hendes hovedbilleder var. Til sidst hentede Larry Rudolph, Spearses underholdningsadvokat, Britney til en audition, og de blev alle blæst omkuld.

Britney Spears Baby One More Time
Britney Spears Baby One More Time

"[Britney] sang live for os: Whitney Houston-ballader, Mariah Carey, Toni Braxton. Hun var virkelig en god sangerinde. Hun så fantastisk ud," sagde Barry Weiss til Entertainment Weekly. "Hun var ligesom 15 år gammel. Og vi tænkte lidt, Wow, det her er virkelig til venstre for midten. Der er ingen kvindelig popartist derude lige nu."

Barry og lederen af Jive besluttede at underskrive Britney til en foreløbig kontrakt. Det var et gamble, men et relativt billigt et, da Britney var en Louisiana-født teenager med meget få krav. Hun var dog ung og uerfaren og havde brug for en, der kunne producere hende. Problemet var, at meget få popproducere kunne håndtere unge kunstnere. Derfor hentede Barry en svensk producer-sangskriver ved navn Max Martin (som kunne arbejde med børn) til at skabe Britneys første par sange.

"Jeg fandt på melodien [til "Hit Me Baby One More Time"] først. Jeg skrev omkvædet; du nynner det bare ind," sagde Max Martin til Entertainment Weekly. "Takket være [min co-producer, Rami Yacoub], lyder sangen, som den gør. Han er meget mere urban og R&B end mig. Jeg er mere en melodimand. Så han er en stor grund til, at sangen blev, som den blev."

Oprindeligt var "Baby One More Time" (som først blev kendt som "Hit Me Baby One More Time") en demo, som Max havde lavet til TLC. Men de gav den videre. Så sammen troede han og Barry, at det ville være perfekt for Britney at tilføje sit eget spin til det.

Efter at have ryddet lidt op, blev Britney sendt til Sverige for at indspille sangen sammen med fem andre. Men da Max allerede havde lavet det til en demo, skulle Britney egentlig kun kopiere det og gøre det på sin egen måde. Faktisk havde Max optaget sig selv med at synge alle partierne.

"I de dage, og måske er det stadig sandt, lavede Max alle demoerne selv," fort alte John Seabrook, forfatteren af "The Sogn Machine: Inside the Hit Factory" til EW. "Han ville også selv synge de forskellige harmonipartier. Max har en fantastisk stemme, og meget få mennesker har nogensinde hørt den demo. Jeg hørte det, og Max lyder præcis som Britney, inklusive alle de små lyde, der lyder improviseret; mow-wow lyder. Så Britney endte med at lyde præcis som Max."

Britney Spears Baby One More Time-hitsinglen
Britney Spears Baby One More Time-hitsinglen

Britneys indflydelse på sangen og et navneskifte

Det betød dog ikke, at Britney ikke fandt et par steder at tilføje nogle af sine egne flares til det.

"Jeg kan huske, da vi fik den tilbage med Britney på, hun havde det 'oh BAY-BAY BAY-BAY', disse ad-libs," forklarede Barry. "Vi syntes, det var virkelig mærkeligt i starten. Det var mærkeligt. Det var ikke som Max skrev det. Men det virkede! Vi troede, det kunne være en rigtig god åbningssalve for hende."

Dette gav popsangen en lille smule sexappeal og en rockerstemning, der i sidste ende banede vejen for Britney til at eje den lyd og stemning, hun er blevet berømt for.

Mens "Hit Me Baby One More Time" fungerede godt, besluttede Barry Weiss at lave en større ændring af sangen… Det var dens titel. Den oprindelige hensigt med "hit mig"-delen af sangen var karakteren i sangen, der forsøgte at få en dreng til at 'slå hende op'. I Max Martins hjemland, Sverige, betød det virkelig at 'give mig et kald'. Barry var dog bekymret for, at det amerikanske publikum ville tro, at det var Britney, der bad sin romantiske partner om at slå hende. …Det var selvfølgelig problematisk.

Max nægtede at ændre teksten i sangen, men det lykkedes Barry at ændre titlen til "Baby One More Time".

Det er tydeligt, at ingen af de store kreative eller marketingbeslutninger omkring "Baby One More Time" blev truffet af Britney Spears selv. Hun var dog en ung kunstner i starten af sin karriere, så det gav mening, at hun modtog lidt vejledning fra mere erfarne personer.

Anbefalede: