Hvorfor 'The Shield' aldrig skulle have været lavet

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor 'The Shield' aldrig skulle have været lavet
Hvorfor 'The Shield' aldrig skulle have været lavet
Anonim

Cops-shows kan have en stor forpligtelse end blot at levere underholdning. I det mindste plejer dette at være en populær mening i de senere år, da mainstream er blevet mere opmærksom på politibrutalitet, delvist på grund af berømtheder, der gør opmærksom på sagen. Men det betyder ikke, at detektivprogrammer, såsom den absolut opsigtsvækkende Mare of Eastown, og politiets procedurer, såsom NCIS, CSI og Law & Order, stadig ikke er uhyre populære.

For mange var den Michael Chiklis-ledede FX-serie, The Sheild, det typiske politishow. Det anmelderroste show varede i syv sæsoner, før det sluttede i 2008. Det indeholdt en række anerkendte skuespillere, såsom Glenn Close, Michael Jace, Forest Whitaker, W alton Goggins og Laurie Holden. Den vandt adskillige priser, herunder Emmys og Golden Globes. Og alligevel skulle det aldrig engang eksistere…

Hvad er skjoldet baseret på?

Ifølge en mundtlig historie om The Shield af Entertainment Weekly blev skaberen Shawn Ryan hyret af FX til at skrive en sitcom. En anden idé var imidlertid ved at udfolde sig i hans hoved. Det var en sand historie om en stor korruptionsskandale i Los Angeles Police Department, som senere blev inspirationen til The Shield. Shawn, der havde skrevet på og produceret politishowet Nash Bridges, var altid interesseret i emnet.

Men Nash Bridges var ikke typen politishow, der kunne tackle noget af det vanvittigt mørke emne, Shawn blev fascineret af. De sande historier, han hørte, fik ham også til at bekymre sig om den verden, han bragte sin nyfødte datter ind i…

"Jeg havde taget et par ride-alongs for mit arbejde på Nash Bridges og så og hørte ting, der ikke var passende for en CBS-procedure," sagde Shawn Ryan til EW."Og jeg havde alle disse katastrofefantasier om, 'Åh min gud, hvordan beskytter jeg denne lille pige mod verden?' Jeg skrev virkelig det pilotmanuskript og tænkte, at jeg bare ville få det ud af mit system, så det var næsten mere en skriveøvelse for mig end noget andet. Jeg var ikke en meget erfaren tv-skribent på dette tidspunkt; det gjorde det ikke engang går op for mig, at nogen ville lave dette. Jeg håbede bare, at det ville være et godt nok eksempel til, at det kunne hjælpe mig med at få mit næste personalejob."

Manuskriptet endte på en stak på FX-kontorerne. Tidligere præsident for FX, Peter Liguori, sagde, at det var "et mirakel", at showet endda blev lavet.

"Det var et mirakel; det skulle aldrig være sket," sagde Peter til EW. "Hans manuskript havde været tilfældigt i en stak af andre spec-scripts. Hver side var elektrisk. Da jeg ringede til Shawn for at sige, at vi ville lave hans pilot, troede han, at vi lavede sjov."

Shawns hyppige forfatterpartner, Glen Mazzara, hævdede, at frøene til The Shield var i Nash Bridges. Ikke kun Shawns kærlighed til politishows, men også et af pilotens mest ikoniske øjeblikke.

"Det var en åbning af en episode, hvor Nash (Don Johnson) og Joe (Cheech Marin) får den typiske overfladiske information, som du ville få på et gerningssted. Det var virkelig en kedelig scene," sagde Glen. "De lagde Kid Rock-sangen ["Bawitdaba"] over denne teaser - og den virkede. Don elskede den og sagde: "Det er det, jeg taler om! Det føles som i gamle dage, som Miami Vice." Og så satte den sang sig fast i Shawns hoved, mens han skrev The Shield og blev den berømte slutning på piloten."

How The Sopranos And Donnie Brasco Inspired The Shield

Afslutningen på piloten, hvor Michael Chiklis' detektiv Vic Mackey nedsætter en betjent på sit eget hold, var så mørk, at mange troede, at Shawn kunne slippe af sted med det. Men FX var alt med. De ville have deres eget grove drama som HBO's The Sopranos.

"Der var et øjeblik, hvor [tidligere FX-direktør] Kevin Reilly spurgte, om vi måske ville skyde to afslutninger, bare for en sikkerheds skyld. Jeg sagde: "Jeg vil ikke gøre noget for sikkerheden - det er derfor vi elsker det," forklarede Peter Liguori.

"Jeg kan huske, at jeg så Donnie Brasco, og jeg kunne lide det, men elskede det ikke," sagde Shawn. "En del af mig ville ønske, at Al Pacino-karakteren var en smule klogere med hensyn til, hvad der foregik med Johnny Depp. To tredjedele af vejen igennem tænkte jeg: "Ville det ikke være det mest slemme, hvis Pacino bare vendte sig om og skudt ham i ansigtet?' Og du indser, 'Åh s---, han vidste hele tiden, at denne fyr var på ham!' Den idé holdt fast i mig i lang tid, og jeg gjorde aldrig noget med den, før jeg kom til The Shield-pilot."

Disse kreative beslutninger var spændende for FX, der virkelig ønskede at stå tå-til-tå med HBO, især på grund af deres succes med The Sopranos og The Wire.

"Vores strategi var 'Hvorfor skulle HBO og Showtime have monopol på premium, udfordrende indhold?'" sagde Peter. "Vi ønskede at komme ud af porten med noget, der meddelte, at FX var anderledes."

Anbefalede: