Disse berømtheder er også Broadway-dramatikere

Indholdsfortegnelse:

Disse berømtheder er også Broadway-dramatikere
Disse berømtheder er også Broadway-dramatikere
Anonim

Vi ved alle, at adskillige Hollywood A-lister også boltrer sig i teater. Skuespillere som Hugh Jackman og Daniel Craig har længe skåret tænder både på skærmen og scenen i årevis, ligesom folk som Daniel Radcliffe har gjort det, da han medvirkede i en fortolkning af det kontroversielle skuespil Equis, Ariana Grande startede på Broadway, da hun kun var barn, Jon Hamm har trådt på scenen et par gange, ligesom Neil Patrick Harris, Jason Alexander, Matthew Broderick og så mange flere har gjort.

Men der er nogle i Hollywood, der også boltrer sig bag gardinerne i stedet for foran dem. Nogle musikere og skuespillere har også skrevet scenespil, hvoraf nogle var store succeser, og andre, der var totale flops, og i nogle tilfælde tilpasser de deres film til scenen. Du bliver måske overrasket over at høre, at Tom Waits skrev et skuespil med beatlegenden William S. Burroughs, eller at Stephen King og John Mellencamp skrev et skuespil sammen. Du er måske heller ikke klar over dette, men den fyr, der råber "UTTAKELIGT!" hele tiden i The Princess Bride er en af de mest dygtige dramatikere i det 20. århundrede.

8 Bono And The Edge var involveret i en flop Spider-Man-musical

Okay, teknisk set skrev Bono kun musikken og ikke stykkets dialog, men dette var så berygtet en debacle, at den skal med. Bono og U2-guitarist The Edge skrev musikken til Spiderman Turn Off The Dark, som er et teaterstykke baseret på både filmen fra 2002 og den græske myte om Arachne. Produktionen var et berygtet debacle, showet floppede til sidst, og det kostede $75 millioner at lave.

7 Stephen King og rockeren John Mellencamp skrev et gyserspil sammen

King skriver ikke bare bøger, han har boltret sig i at skrive til både skærmen og scenen. Ghost Brothers of Darkland County blev skrevet sammen med Americana-rockeren John Mellencamp (en nær ven af Stephen King's), og den debuterede i 2013. Teknisk set debuterede denne i Atlanta, ikke Broadway, men vi vil sandsynligvis se Broadway og off-Broadway gengivelser af stykket engang, når en anden modig ung instruktør beslutter sig for at tage fat på det.

6 Eric Idle forvandlede Monty Pythons mest populære film til et skuespil

The Monty Python-alun tilpassede sin komedietrups klassiske film Monty Python and The Holy Grail til scenen ved at tilføje musiknumre og tilføje, hvad censorerne ikke ville tillade dem at gøre i 1970'erne. Og dermed blev Spamalot født og har siden kørt på Broadway i næsten to årtier nu. Idles kollega Python, John Cleese, planlægger at lave endnu en af deres film, Monty Pythons Life of Brian, til et skuespil.

5 Mel Brooks forvandlede 'The Producers' til en musikalsk hit

Ligesom Idle tog Brooks en af sine mest populære film og forvandlede den til en musical for Broadway. Producerne debuterede på scenen med Matthew Broderick og Nathan Lane i hovedrollerne. Parret vendte tilbage til deres roller, da musicalversionen blev lavet til en film i 2006. Brooks har også konverteret en anden af hans film, Young Frankenstein, til en musical.

4 Steve Martin er ikke bare en komiker, han er en dygtig dramatiker

Steve Martin er en mand med mange talenter. Han betragtes som en af de største standup-komikere gennem tiderne, han er en ekspertmusiker og fænomenal banjospiller, han har været vært for SNL næsten lige så meget som Tom Hanks, og flere af hans film er klassikere, som The Jerk eller LA Story. Han er også en stor forfatter med flere bøger og skuespil til hans navn. Hans skuespil inkluderer Bright Star fra 2014, Meteor Shower fra 2016, The Underpants fra 2002 og Picasso At The Lapin Agile i 1996.

3 Tom Waits skrev et skuespil med fyren, der skrev 'Naked Lunch'

Som nævnt i introen skrev avantgardemusikeren også et teaterstykke med William S. Burroughs, den kontroversielle forfatter til bøger som Queer, Junkie og Naked Lunch. Sammen skrev de The Black Rider, som Waits også skrev bogen og musikken til. Parret skrev stykket sammen med teaterinstruktør Robert Wilson.

2 Tyler Perry startede sin karriere i teatret

Perry er nu manden, der har ansvaret for et milliard-dollar-imperium af underholdning, men han fik sin begyndelse med at skære sine tænder på Broadway. Faktisk startede mange af de film, Perry nu er berømt for, som skuespil, og hans karakter Madea blev først introduceret på scenen, før Diary of A Mad Black Woman debuterede på skærmen i 2006. Perrys skuespil inkluderer Diary of A Mad Black Woman, I Can Do Bad All By Myself, and Why Did I Get Married, som alle blev tilpasset til film.

1 Wallace Shawn lever for teatret og er også en bedst sælgende forfatter

Yes, Fezzini, AKA the Inconceivable guy fra Rob Reiners The Princess Bride, også stemmen til Rex i Toy Story, og Dr. Sturges fra Chuck Lorre sitcom Young Sheldon er en prisvindende dramatiker. Han vandt flere Obie-priser i 1980'erne for sine til tider meget kontroversielle og seksuelle skuespil, og teatrets politik bliver nøje gransket i Shawns klassiske film My Dinner With Andre. Shawns skuespil omfatter tante Dan og Lemon og The Fever. Shawn er også en anerkendt essayist, der har skrevet for det progressive magasin The Nation i flere år. En samling af hans essays blev også udgivet som en bog, Essays blev udgivet af Haymarket Books i 2009. Wallace Shawn har så meget mere end blot hans slagord fra den ene film, indrømmet, det var en fantastisk film.

Anbefalede: