10 film, der bestemt ikke består Bechdel-testen

Indholdsfortegnelse:

10 film, der bestemt ikke består Bechdel-testen
10 film, der bestemt ikke består Bechdel-testen
Anonim

Bechdel-testen måler repræsentationen af kvinder i fiktion, og hvis et stykke viser to kvinder, der har en væsentlig samtale om noget andet end en mand - består det testen. Mens man skulle tro, at de fleste film nemt kunne bestå denne test, men det er faktisk overraskende, hvor mange berømte Hollywood-blockbusters ikke opfylder kravene.

Fra Ringenes Herre til A Star Is Born - fortsæt med at rulle for at se, hvilke berømte film der ikke har en scene med to kvinder, der taler med hinanden om bogstaveligt t alt alt andet end en mand!

10 'Avatar'

Sparker listen af er den episke sci-fi-film Avatar fra 2009. I den ender de to kvindelige hovedroller Neytiri og Dr. Grace Augustine aldrig med at tale med hinanden, og derfor består den ikke testen. Filmen - som er en af James Camerons mest berømte - har Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez og Sigourney Weaver i hovedrollerne. Selvom den ikke består Bechdel-testen, var filmen utrolig vellykket, og den endte med at vinde tre Oscar-priser.

9 'A Star Is Born'

Næste på listen er det romantiske drama fra 2018 A Star Is Born, som er den fjerde filmversion af den originale musical fra 1937. Filmen er kendt for Lady Gagas gennembrud i filmindustrien, selvom sangerinden næsten ikke medvirkede i den.

I filmen taler hovedrolleindehaveren Ally knap nok med andre kvinder - og hvis hun gør det, handler det om mænd. Udover Lady Gaga har A Star Is Born også Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle og Sam Elliott i hovedrollerne.

8 'Slumdog Millionaire'

Lad os gå videre til dramafilmen Slumdog Millionaire fra 2008, som vandt imponerende otte Oscar-priser. Desværre kom den også ind på dagens liste, da den ikke rigtigt byder på mange kvinder - kun hovedpersonen Jamals mor og hans kærlighedsinteresse, der faktisk aldrig taler med hinanden. Slumdog Millionaire har hovedrollerne Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor og Irrfan Khan.

7 'Ringenes Herre'-trilogi

En filmtrilogi, som mange måske bliver overrasket over at se på listen, er Ringenes Herre. I alle tre film - som er baseret på romanen skrevet af J. R. R. Tolkien - er der ikke én scene, hvor to kvinder har en samtale. Trilogien endte dog med at vinde 17 Oscar-priser, og den medvirker Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett og mange flere.

6 'Det sociale netværk'

Næste på listen er den biografiske dramafilm fra 2010 The Social Network, som heller ikke består Bechdel-testen. Filmen, der fortæller historien om Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg, har nogle få kvindelige karakterer, men de taler aldrig sammen. The Social Network har Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer og Max Minghella i hovedrollerne – og det endte med at vinde tre Oscar-priser.

5 'Gravity'

En anden Oscar-vindende film, der ikke bestod testen, er sci-fi-thrilleren Gravity fra 2013. Da filmen fokuserer på to astronauter, der er strandet i rummet, var der ikke meget chance for, at to kvindelige karakterer kunne tale. Gravity-stjernerne George Clooney og Sandra Bullock - og det endte med at vinde syv Oscar-priser.

4 'The Grand Budapest Hotel'

Lad os gå videre til en af Wes Andersons mest berømte film - komedie-dramaet fra 2014 The Grand Budapest Hotel. Selvom filmen indeholder tre kvindelige karakterer: Agatha, Clothilde og Madame D, taler de aldrig med hinanden.

The Grand Budapest Hotel har Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody og Willem Dafoe i hovedrollerne - og det endte med at vinde fire Oscar-priser.

3 'The Avengers'

En film fra Marvel Cinematic Universe, der ikke endte med at bestå Bechdel-testen, er superheltefilmen The Avengers fra 2012. Selvom filmen indeholder tre vigtige kvindelige karakterer - Natasha Romanoff, Pepper Potts og Agent Maria Hill - taler de aldrig sammen. The Avengers har Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner i hovedrollerne.

2 'Whiplash'

Næste på listen er det psykologiske drama Whiplash fra 2014, som følger en ung jazztrommeslager og hans lærer. Filmen har kun to navngivne kvindelige karakterer, og de taler aldrig med hinanden. Whiplash-stjernerne Miles Teller, J. K. Simmons og Paul Reiser - og det endte med at vinde to Oscar-priser.

1 'Eternal Sunshine Of The Spotless Mind'

Sidst afslutter listen den romantiske sci-fi-film fra 2004, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, som følger et par, der har slettet hinanden fra deres minder. Mens der er kvindelige samtaler i filmen, handler de altid om mænd. Eternal Sunshine of the Spotless Mind-stjerner Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo og Elijah Wood - og den vandt en Oscar-pris.

Anbefalede: