Vidste du, at Kenny Ortega instruerede disse musicals?

Indholdsfortegnelse:

Vidste du, at Kenny Ortega instruerede disse musicals?
Vidste du, at Kenny Ortega instruerede disse musicals?
Anonim

Musicals har altid været populære, men på det seneste er flere og flere blevet udgivet i biografer og på tv. Alt fra animerede musicals som Sing and Sing 2 og Encanto til Broadway-shows, der er blevet bragt på skærmen, som In The Heights og Dear Evan Hansen, er blevet Hollywood-blockbusters. Der er bare noget ved at fordybe sig i en verden af sang og dans, der får filmoplevelsen til at føles endnu mere speciel.

Et af de største navne inden for musikalsk koreografi og instruktion er Kenny Ortega. Hans karriere tog for alvor fart i 80'erne, da han blev hyret af flere utrolige musikere til at koreografere/instruere deres turneer. Han har arbejdet med store navne som KISS, Olivia Newton-John, Shakira og The Rolling Stones.

Ikke kun var han meget eftertragtet til koncerter, men kunstnere hyrede ham ofte til at hjælpe med at instruere og koregrafere deres musikvideoer. Selena, Cher, Madonna og Elton John er blot nogle få af de kunstnere, han har arbejdet sammen med. Med et så utroligt CV og en koreografi, der taler for sig selv, er det ikke så mærkeligt, at han er blevet ansat til at hjælpe med dans og instruktion til musikfilm og shows i løbet af de sidste par årtier. Her er nogle musicals, du måske ikke vidste, blev instrueret af Kenny Ortega.

8 Kenny Ortegas introduktion til tv-instruktion var "Dirty Dancing"

Dirty Dancing tv-show
Dirty Dancing tv-show

Kenny Ortegas breakout-job var for tv-serien Dirty Dancing, som blev sendt fra 1988-1989 og varede kun én sæson. Forud for dette projekt var Ortega primært blevet ansat til at instruere og koreografere musikvideoer for kunstnere. Han blev kun ansat til to af de elleve afsnit af showet, men det var en fantastisk måde at bryde ind i filmens og tv-verdenen, da det slyngede ham ind i Hollywood-underholdning.

7 "Newsies" var Kenny Ortegas første film

Nyheder film grab
Nyheder film grab

I 1992 blev Kenny hyret til at instruere og koreografere musicalfilmen Newsies med en ung Christian Bale i hovedrollen. Denne film er en fiktional genfortælling af, hvordan livet var for avisdrenge i New York i slutningen af 1800-tallet. Selvom filmen i sig selv ikke var et stort hit efter dens første udgivelse, fik den nok trækkraft til til sidst at komme op på Broadway-scenen.

6 Kenny Ortega instruerede "Hocus Pocus" et år senere

Et år efter udgivelsen af Newsies kom den elskede Halloween-film Hocus Pocus i biografen. Selvom det måske ikke betragtes som en traditionel "musical", koregraferede Kenny Ortega det store dansenummer midt i filmen, såvel som enhver anden dans, der kan ses hele vejen igennem. Publikum modtog denne film med meget mere kærlighed og ros end hans tidligere værk.

5 Kenny Ortega arbejdede på alle 3 "High School Musical"-film

Den første og anden High School Musical-film gik direkte på tv i henholdsvis 2006 og 2007, mens High School Musical 3: Senior Year blev udgivet i biografen et år senere. Efter stjernerne Zac Efron og Vanessa Hudgens, sammen med et talentfuldt støttehold, koreograferede Kenny Ortega dansesekvenserne gennem alle tre film, ligesom han sad i instruktørstolen.

4 "The Cheetah Girls 2" var Kenny Ortegas næste Disney-venture

Samme år som High School Musical blev udgivet, fik vi også The Cheetah Girls 2 til at pryde vores skærme. Den første film blev instrueret af Oz Scott, men da efterfølgeren begyndte at optage, og Kenny Ortega trådte til som ny instruktør og koreograf. Denne film, sammen med HSM, styrkede hans forhold til Disney-franchisen og åbnede en verden for, at han løbende kunne instruere og koregrafere deres studies produktioner.

3 Kenny Ortega instruerede Michael Jackson Special "This Is It"

Ikke markeret som en traditionel musical, Michael Jackson: This Is It er bestemt en hæderlig omtale. Ortega har et tidligere forhold til den ikoniske performer Michael Jackson, da han hjalp med at udtænke ideen, instruere og koregrafere to af hans turnéer i 1992-1993 og 1996-1997 ("Dangerous" og "HIStory", henholdsvis). Han blev også ansat som den kreative direktør for det tv-transmitterede Michael Jackson Memorial efter MJ's bortgang.

2 Alle "Descendants"-filmene blev instrueret af Kenny Ortega

Descendants var en original tv-film fra Disney-kanalen, der udkom i 2015, centreret omkring efterkommerne af Disneys mest berygtede skurke. Han instruerede ikke kun denne film, men han koreograferede alle de musikalske segmenter for Dove Cameron, Booboo Stewart, Cameron Boyce og Sofia Carson. I 2017 og 2019 var han også instruktør/koreograf for begge Descendants-efterfølgere samt musikvideoerne Disney udgav for hver film.

1 Kenny Ortega hjalp med at instruere Netflix-showet "Julie And The Phantoms"

Kennys seneste job var for det populære Netflix-show Julie and the Phantoms. Da showet byder på et spøgelsesrockband og en gymnasieelev med en passion for musik, havde Ortega masser af plads til at arbejde. Han instruerede fem af de ni afsnit og koreograferede dansenumrene/koncertscenerne. På sociale medier har han skrevet om sit tætte forhold til rollebesætningsmedlemmerne, og hvor meget han nød showet, førende fans over alt, der tiggede om, at han skulle tage kappen op og lave en sæson to.

Anbefalede: