Jim Carrey tjente flest penge for denne filmrolle

Indholdsfortegnelse:

Jim Carrey tjente flest penge for denne filmrolle
Jim Carrey tjente flest penge for denne filmrolle
Anonim

Jim Carrey har fået publikum til at grine i flere årtier nu, og det er takket være de film, der rangerer som hans succeser.

Fra filmen, der satte ham fast på Hollywood-kortet, Ace Ventura: Pet Detective, til de senere stykker komedieguld, som fans stadig husker, inklusive Bruce Almighty og Mr. Poppers Penguins, har han gjort meget for at gøre os til smil.

Carrey har samlet en nettoformue på 150 millioner dollars takket være den succes, han har fundet på skærmen, og hans film har indtjent næsten 5 milliarder dollars ved billetkontoret. Indrømmet, ikke alle film, Carrey har medvirket i, har været et hit. The Majestic tankede ved billetkontoret, og det samme gjorde Dark Crimes, men generelt har skuespilleren haft en ret god track record med succesfulde film indtil videre.

Men hvilken filmrolle tjente Jim Carrey flest penge? Svaret vil måske overraske dig, da hans indtjening ikke altid svarer til de samlede billetkontorer, som hans film har fået.

Big Earners At The Box Office

Fra de film, Carrey har medvirket i, rangerer Bruce Almighty stadig som den største indtjener i form af billetindtægter, med i alt $484 millioner. For denne rolle tjente Carrey $25 millioner.

Carreys næsthøjeste film i form af kvitteringer var The Mask, der tjente hele $351 ved billetkontoret. Carrey tjente dog ikke så meget, som du måske forestiller dig for sin rolle i filmen. Selvom det var et megahit og gav skuespilleren en masse anerkendelse, blev han kun bet alt $350.000 for denne rolle, hvilket er en lille ændring i forhold til, hvad mange Hollywood-stjerner tjente på det tidspunkt. Det var selvfølgelig i 1994, da Carrey endnu ikke var den billetsalg, som han senere blev, så det er forståeligt.

Fra et box office-perspektiv var How The Grinch Stole Christmas, Batman Forever og A Christmas Carol tre andre højtlønnede, men igen var disse films succes ikke lig med, hvad Carrey blev bet alt for sine roller i dem. Det samme gælder for den nylige Sonic The Hedgehog-film, som indtjente mere end 300 millioner dollars på verdensplan, men som ikke er blevet kategoriseret som en af Carreys bedst bet alte roller.

Overraskende nok er den film, som Carrey efter sigende er blevet bet alt mest for, en, der står i den nederste ende af en top 10-liste over skuespillerens mest indtjenende film, ifølge Radiox.

Den film er Yes Man.

Carreys største lønningsdag

Yes Man er ikke en af Jim Carreys bedste film. Det er ikke så sjovt som Ace Ventura: Pet Detective eller Liar Liar, og med hensyn til billetindtægter er det langt fra Bruce Almighty. Med hensyn til kvitteringer tjente den 223 millioner dollars på verdensplan, hvilket næppe er lav indtjening, men stadig et godt stykke under de 484 millioner dollars, som Carreys største billetindtjener havde.

Dette er imidlertid den film, der hidtil har givet Carrey den største lønningsdag i hans karriere.

På trods af at hun har hovedrollen i en film, hvor det er meningen, at han skal sige 'ja' til alting, sagde Carrey faktisk 'nej' til en forhåndsløn. Ifølge The Telegraph nægtede skuespilleren de standard $20 millioner, han generelt tjente på det tidspunkt, og bad i stedet om 36,2% af filmens back-end-overskud. Han satsede på, at det skulle blive en succes, og heldigvis bet alte hans spil pote. Selvom det ikke var den højeste billetindtjener i sin karriere, tjente den stadig en betragtelig sum penge, og Carrey blev bet alt $32 millioner som en konsekvens.

Der er nu en tendens i Hollywood, hvor store stjerner beder om en del af overskuddet i deres kontrakt i stedet for en forhåndsløn, da de nogle gange er bestemt til at tjene mere. Tom Cruise, for eksempel, tjente $100 millioner for War Of The Worlds, efter at have givet afkald på sin løn for 20% af filmens overskud. Carrey fulgte trop, da han besluttede sig for at medvirke i Yes Man, så han er heldig, at det gjorde det godt.

Carrey er nu i en heldig position, hvor han er i stand til at forhandle sig frem til en andel af billetindtægterne, selvom skuespilleren ikke altid laver film for indtjening alene. Hans lavest indtjenende film er I Love You Phillip Morris, som kun tjente 20 millioner dollars på verdensplan. Carrey tjente kun $200.000, men som han forklarede i et interview med Parade Magazine, indvilligede han i at gå ned i lønnen, fordi "Jeg er her for at lave ekstreme og interessante ting… Der er meget få manuskripter, som jeg ville støde på, som jeg ville betale for at gøre, og dette var en af dem."

Alligevel, af hensyn til Carreys personlige formue, lad os håbe, at han fortsætter med at træffe kloge valg i sin karriere. Selvom han i øjeblikket er i stand til at vælge personlige projekter såvel som garanterede pengetjenere, ønsker vi ikke at se ham tabe på grund af sådanne kritiske og kommercielle fejl som Dark Crimes, der tjente ynkelige $23 millioner ved billetkontoret.

Anbefalede: