Et tilbageblik på den mindre end ekstraordinære film, der fik Sean Connery til at trække sig tilbage fra skuespil

Indholdsfortegnelse:

Et tilbageblik på den mindre end ekstraordinære film, der fik Sean Connery til at trække sig tilbage fra skuespil
Et tilbageblik på den mindre end ekstraordinære film, der fik Sean Connery til at trække sig tilbage fra skuespil
Anonim

Efter at have haft sin filmdebut i 1954 i filmen Lilacs In The Spring fortsatte Sean Connery med en lang og berømt filmkarriere. Han spillede mest James Bond i flere hit-film i franchisen, og efter at han blev træt af 007-rollen, leverede han mange andre fantastiske præstationer. Hvem kan glemme sin grøntrammede tur som Robin Hood i Robin and Marian? Eller hans rolle som Indys far i Indiana Jones og The Last Crusade? For at vi heller ikke skal glemme hans tur i The Untouchables eller The Man Who Would Be King !

Connery var en dygtig skuespiller, men hans karriere fik en brat ende i 2003. Efter at have spillet hovedrollen som Allan Quartermain i The League Of Extraordinary Gentlemen besluttede han at trække sig fra skuespil. Filmen var fyldt med problemer og var en af de dyreste box office flops nogensinde. Connery hadede angiveligt sin tid på filmen så meget, at han besluttede at gå væk fra skuespil for altid. Så hvad var det ved filmen, der fik Connery til at stoppe? Lad os se nærmere.

Fra side til skærm: The League Of Extraordinary Gentlemen

The League Of Extraordinary Gentlemen begyndte livet som en grafisk romanserie i 1999. Den blev skabt af Alan Moore og fort alte historien om en række berømte fiktive karakterer, der blev samlet for at kæmpe på vegne af British Intelligence. Gruppen, der bestod af sådanne litterære helte som kaptajn Nemo og Allan Quartermain, tog imod forskellige skurke, herunder Fu Manchu og Sherlock Holmes' ærkefjende, professor Moriarty.

Med fantasi til overs, en Avengers-lignende samling af berømte fiktive karakterer og en fantastisk steampunk-indstilling var de grafiske romaner meget vellykkede, så det var ingen overraskelse, da Hollywood ringede.

Med Blade-instruktøren Steven Norrington ved roret og en stjernebesat rollebesætning, der portrætterer filmens række af karakterer, inklusive Sean Connery som Quartermain og Stuart Townsend som Dorian Gray, forventedes det, at filmen ville blive en god en.

På overfladen så filmen ud til at holde sig til den grafiske roman, den var baseret på, med andre karakterer fra kildematerialet, inklusive kaptajn Nemo og Dr. Jekyll, der indtog deres plads i rækken. Filmens trailer var stor og bombastisk, og det virkede sandsynligt, at filmen ville blive en spændende rutsjebanetur af en film.

Desværre lykkedes det ikke filmen for at få indflydelse, og hvad der skulle have været en ekstraordinær film for både film- og litterære fans, endte med at blive en dud.

Hvad gik g alt?

Med sit hold af berømte litterære helte kunne filmen være blevet endnu en succesfuld filmisk franchise. Desværre har dårlige kreative valg, forsinkelser i produktionen og problemer ved optagelser skubbet chancerne for enhver fremtidig film i serien.

Troubles begyndte, da 20th Century Fox besluttede at skohorn Tom Sawyer ind i filmen i et forsøg på at berolige de yngre medlemmer af det amerikanske publikum. Sawyer var ikke en del af den oprindelige række af karakterer i Moores værk, og hans medtagelse betød, at nogle af de andre karakterer i filmen blev sat på sidelinjen. Karakteren af Mena Harker var en sådan karakter, hvis rolle blev formindsket, og i store dele af filmen var The Invisible Man ingen steder at se (i bogstavelig forstand og på anden måde).

Produktionen af filmen måtte også standses på grund af katastrofale vejrforhold. Under optagelserne i Prag led byen det største regnskyl, den havde set i et århundrede, og mange af filmens kulisser blev beskadiget i processen. Disse omfattede kaptajn Nemos Nautilus-ubåd, som ironisk nok ikke var bygget til at modstå oversvømmelser. 20th Century Fox insisterede stadig på, at filmen skulle optages efter tidsplanen, så på trods af forsinkelserne og destruktionen af sættet, måtte Norrington fortsætte uanset. Dette er en af grundene til, at nogle af de store action-sætstykker virker forhastede og dårligt redigerede.

Det er overflødigt at sige, at spændingerne på optagelserne var fyldte, især mellem Connery og hans instruktør.

Never Upset An Extraordinary Gentleman

Så, hvad var det, der fik Connery til at stoppe efter denne film? Nå, det er sikkert at sige, at hans oplevelser på filmen gjorde meget for at anstifte hans beslutning. Ikke alene skulle han kæmpe med det dårlige vejr og forsinkelser, men han skulle også arbejde med en instruktør, han ikke kom videre med.

Ifølge Box Office Prophets kom de to næsten i stykker, efter at en beslutning om rekvisitter fik filmen til at blive forsinket i en dag. De kæmpede også om filmens endelige redigering, selve manuskriptet og instruktørens metoder til at lave film. Rygterne fortsætter om, at den rasende Connery ønskede, at Norrington skulle fjernes fra filmen, og at han også ville have ham låst ude af klipperummet.

Efter filmens udgivelse forsvandt både Norrington og Connery af syne, ingen af dem var villige til at promovere filmen. Instruktøren fortsatte en karriere i Hollywood, men vendte aldrig tilbage i en instruktørrolle, og Connery gik på pension.

Da han blev spurgt, hvorfor han havde stoppet i et BBC-nyhedsinterview i 2005, hentydede Connery tilsyneladende til sine oplevelser med filmen fra 2003. Han sagde:

"Jeg er træt af idioterne. Den stadigt større kløft mellem folk, der ved, hvordan man laver film, og de mennesker, der giver grønt lys for filmene… Jeg siger ikke, at de alle er idioter. Jeg Jeg siger bare, at der er mange af dem, der er meget gode til det."

Connery arbejdede på en sidste film før sin død, den animerede Sir Billi, men han vendte aldrig tilbage i en live-action-rolle. Hans bortgang var en sørgelig en, og det er uheldigt, at hans sidste store Hollywood-film tog hans skuespilpassion fra ham. Alligevel kan vi alle finde trøst i det faktum, at vi kan se og nyde hans bageste katalog over film, hvoraf mange er meget bedre end hans skæbnesvangre film fra 2003.

Anbefalede: