How Universals 'Dark Universe' faldt fra hinanden efter én film

Indholdsfortegnelse:

How Universals 'Dark Universe' faldt fra hinanden efter én film
How Universals 'Dark Universe' faldt fra hinanden efter én film
Anonim

Hollywood er en svær cookie at knække, men studierne, der formår at få bolden til at rulle på en legitim filmfranchise, ved, at de vil tjene penge i de kommende år. Star Wars, MCU'en og Fast & Furious har alle formået at knække koden og blive kræfter ved billetkontoret, der næsten er en garanti for succes.

For nogen tid siden var Universal sat til at frigive sine klassiske monstre til en ny generation, og deres håb var at bygge det mørke univers. Dette kunne have været en gyserfans drøm, men i stedet var det simpelthen en rædsel for fans at se.

Lad os se tilbage på, hvorfor det mørke univers fejlede!

'Dracula Untold' skulle starte det hele

Dracula Untold
Dracula Untold

At få et filmunivers til at fungere kræver, at det første afsnit bliver en succes, som studiet kan bygge videre på, og det var noget, det mørke univers manglede for år siden. Faktisk flammede den første film i den foreslåede franchise så voldsomt, at studiet besluttede at starte fra bunden forfra.

Dracula Untol d var en interessant og moderne version af den klassiske karakter, og der var en vis interesse for filmen, da forhåndsvisningerne af den faldt. Luke Evans var et godt valg for karakteren, og der var håb om, at denne film kunne få bolden til at rulle, ligesom Iron Man gjorde for MCU. Som vi ville se, ville dette ikke være tilfældet for folk hos Universal.

I slutningen af dagen blev Dracula Untol d smækket af kritikere og havde minimal succes ved billetkontoret. På trods af at Luke Evans var en god pasform, og der var nogle mennesker, der faktisk elskede filmen, endte den med at blive fejet under tæppet. Filmen sluttede med Dracula i den moderne tidsalder, hvilket betyder, at han burde have været inkluderet i det mørke univers, men dette skete aldrig.

Efter Dracula Untold faldt på ansigtet, var Universal stadig fast besluttet på at skabe et levedygtigt filmunivers med sine klassiske monstre. Så de gik tilbage til tegnebrættet for at sætte gang i tingene igen.

Som vi vil se, gik deres andet forsøg på at få tingene til at gå lige så dårligt, som det gjorde første gang.

'Mumien' floppede og knuste det hele

tom Cruise
tom Cruise

Dracula Untold var måske ikke den succes, som Universal ledte efter, men de havde stadig tillid til, at de kunne få tingene til at fungere. Så de gik til brønden og begyndte at lave om på en franchise, der havde en dokumenteret succes ved billetkontoret.

Mumien var pludselig ankeret i det mørke univers, og studiet var overbevist om, at Tom Cruise kunne tage filmen til billetkontoret og starte deres elskede mørke univers. Faktisk tog studiet endda til sociale medier for at hype deres nye univers, som skulle indeholde Johnny Depp som The Invisible Man og Javier Bardem som Frankensteins Monster.

Mumien ville desværre skuffe ved billetkontoret. Ifølge Box Office Mojo ville filmen tage 409 millioner dollars hjem. Nu kan dette virke som et solidt træk for franchisen, men Universal var tydeligvis ikke så tilfreds med resultaterne. Ikke nok med det, men kritikerne var ikke for venlige over for filmen, som manglede charmen fra Brendan Fraser Mummy-filmene.

Aldrig en der skal afskrækkes, Universal besluttede at foretage nogle ændringer for i det mindste at udføre en smule af sine oprindelige planer.

Universal ændrede deres tilgang

Usynlig mand
Usynlig mand

Efter flere forsøg var det mørke univers næsten færdigt, og Universal undrede sig over, hvad i alverden der skete. På trods af at de lukkede tingene ned for det meste, fik vi at se studiet få en vis succes og trækkraft ved at vedtage en ny tilgang til deres monstre.

Tidligere i 2020 blev The Invisible Man udgivet, og filmen var en succes fra top til bund. I modsætning til de tidligere forsøg på et fælles univers fik denne film lov til at stå på egne ben, ligesom Joker i DCEU. I stedet for at prøve at skohorn i referencer og påskeæg, føltes denne film som sin egen ting. Endnu vigtigere, det var virkelig godt klaret.

Nu hvor studiet har fundet succes på denne måde, kan vi se flere film komme ud og gøre det samme. Brug af et lavt budget og fokus på at lave en god film i stedet for en forbundet film er vejen frem.

Så, det mørke univers er måske blevet knust efter kun én film, men hvis Universal er smart på tingene, kan de udnytte noget meget, meget større.

Anbefalede: