Hvorfor var det tragisk for Judy Garland at filme 'The Wizard Of Oz

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor var det tragisk for Judy Garland at filme 'The Wizard Of Oz
Hvorfor var det tragisk for Judy Garland at filme 'The Wizard Of Oz
Anonim

Troldmanden fra Oz betragtes som en af de mest ikoniske fantasyhistorier i filmens historie. Filmen er tilpasset fra romanen af samme navn af L. Frank Baum, og filmen har været charmerende publikum siden dens udgivelse i 1939. Den lancerede sin stjerne, Judy Garland, til verdensomspændende berømmelse, men den afdøde skuespillerinde huskede sin oplevelse med at lave filmen som alt andet end positivt.

En kendsgerning bag kulisserne, som ikke alle fans kender til The Wizard of Oz, er, at det var direkte elendigt for de medvirkende, der bragte de elskede karakterer til live. Filmen blev lavet på et tidspunkt, hvor en skuespillers velbefindende var den laveste prioritet på et studies liste.

Garland var udsat for alle slags forfærdelige oplevelser, mens hun portrætterede den ikoniske Dorothy Gale. Og de mønstre, hun dannede, mens hun lavede filmen, satte desværre tonen for resten af hendes tragiske liv.

Judy Garland blev sat på en streng diæt

På det tidspunkt, hvor Judy Garland blev castet som Dorothy Gale i 1938, var hun 16 år gammel. Men filmskaberne ønskede, at hun skulle virke mere som et barn end en kvinde. Så de satte hende på en streng diæt, så hun ville miste de kurver, hun havde, og få en mere barnlig figur.

Ifølge Cheat Sheet afslørede Garland, at hun tidligere var blevet kaldt "en fed lille gris med pigtails" på et andet filmsæt og blev tvunget til at spise en diæt med meget lavt kalorieindhold, mens hun lavede The Wizard of Oz. Hun indtog angiveligt kun kyllingesuppe, sort kaffe og cigaretter, mens hun spillede Dorothy.

Judy Garland var klædt på til at ligne et barn

For at få Garland til at fremstå endnu mere som en lille pige, bandt kunderne hendes bryst under hendes kjole.

Dette gav den illusion, at hun havde en flad brystkasse som et barn, og var et yderligere forsøg på at skjule det faktum, at Garland faktisk var næsten voksen.

Judy Garland blev nægtet søvn og opfordret til at tage stoffer

chokerende nok blev Garland og hendes medstjerner nægtet søvn, mens de lavede The Wizard of Oz. De blev sat på cyklusser af pep-piller for at holde dem vågne og energiske, og fik derefter medicin om natten, når de endelig fik lov til at sove, for at tvinge dem til at komme ned.

Garland og resten af castet blev tvunget til at filme i timevis uden pause, og stofferne forhindrede dem i at føle sig udmattede, ud over at undertrykke Garlands appetit.

Garland forklarede (via Cheat Sheet), at hun blev taget med sine medstjerner til studiehospitalet om natten, hvor de ville blive slået ud med sovemedicin, når de endelig fik lov til at stoppe med at filme. Hun tilføjede også, at de kun fik lov til at blive på hospitalet i et par timer, og at de stort set ikke havde søvn.

Judy Garland blev chikaneret på sættet

Looper afslører, at han i Garlands eksmands bog, Judy and I: My Life With Judy Garland, afslørede, at hun blev chikaneret på settet af skuespillerne, der spillede Munchkins.

Ifølge Sidney Luft, der var gift med Garland mellem 1952 og 1965 og senere blev anklaget for drukkenskab og misbrug af skuespillerinden, kunne de skuespillere, der spillede Munchkins, godt lide at feste hårdt og ville "gøre Judys liv surt på settet ved at lægge deres hænder under hendes kjole."

Sættet 'Wizard Of Oz' var farligt

Ud over den chikane, hun blev udsat for af filmskaberne og andre skuespillere på settet, måtte Judy Garland også gennemse The Wizard of Oz sættet, hvilket viste sig at være farligt.

Flere af hendes rollebesætningsmedlemmer blev såret under optagelserne, inklusive Margaret Hamilton, der blev alvorligt forbrændt, mens hun spillede Vestens heks. Den originale Tin Man, Buddy Ebsen, mistede jobbet, da han blev syg efter at have båret sin aluminiumsmakeup for at spille rollen.

Flere besætningsmedlemmer blev også syge eller besvimede under studiets lys, som med vilje blev holdt ved ekstremt høje temperaturer for at opnå den ønskede effekt.

Hendes mor var ikke i sit hjørne

Måske mest tragisk af alt var Judy Garlands mor der ikke for at støtte hende, mens hun gik igennem prøvelsen med at filme The Wizard of Oz. Ethel Gumm, Garlands mor, var en kontrollerende scenemor, der var fast besluttet på at gøre en stjerne ud af sin datter. Refinery 29 rapporterer, at Gumm var den første person, der satte Garland på amfetaminpiller for at fremkalde vægttab.

Snart efter at Garland underskrev sin kontrakt med MGM, døde hendes far og efterlod hende i sin mors pleje. Garland beskrev hende senere som "den rigtige onde heks fra Vesten."

De afhængigheder, der blev sat i gang under Garlands barndom, af hendes mor, var med hende hele livet. Hun døde af en utilsigtet overdosis af stoffer i juni 1969 i en alder af 47.

Anbefalede: