Hvorfor Jim Caviezel blev aflyst af Hollywood efter 'Person Of Interest

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Jim Caviezel blev aflyst af Hollywood efter 'Person Of Interest
Hvorfor Jim Caviezel blev aflyst af Hollywood efter 'Person Of Interest
Anonim

Jim Caviezel nåede toppen af sin karriere i 2004, da han spillede Jesus Kristus i Mel Gibsons roste bibelske dramafilm, The Passion of the Christ. For sin fornemme præstation blev Caviezel nomineret til en MTV Movie Award i kategorien 'Bedste mandlige præstation'. Han tabte til sidst til Pirates of the Caribbeans Johnny Depp. Da Caviezel kun var 36 år gammel, havde Caviezel måske forestillet sig, at hans karriere først ville gå op på det tidspunkt.

I begyndelsen af 2010'erne medvirkede han i en række højt profilerede film, herunder Escape Plan og When The Game Stands Tall. Han fik også hovedrollen i CBS' sci-fi-serie, Person of Interest. I løbet af fem sæsoner var showet en stor succes, indtil det sluttede i juni 2016.

Siden da har Caviezel ikke optrådt i nogen større produktion. Timingen af hans tilsyneladende forsvinden er dog ikke en tilfældighed. Omkring det tidspunkt blev skellet mellem venstre og højre i Amerika så stor, som den nogensinde har været. Caviezel øgede sine egne højreorienterede ideologier, hvilket bragte ham i problemer med en stærkt venstreorienteret Hollywood-industri.

Unikt show for sin tid

Person of Interest var et meget unikt show for sin tid. Det kan stadig hævdes, at selv i dag er dens centrale forudsætning stadig ret unik: 'Den tidligere CIA-agent Reese - nu formodet død - og milliardærsoftwaregeniet Finch går sammen som et vågent kriminalitetsbekæmpelseshold, synopsis af 'serien' læser på Rotten Tomatoes.

'Ved at bruge Finchs program, som anvender mønstergenkendelse til at afgøre, hvem der snart vil være involveret i voldelige forbrydelser, kombinerer de Reeses hemmelige operationstræning og Finchs penge og cyberfærdigheder for at stoppe forbrydelser, før de sker. Den tidligere hærefterretningstjenestebetjent Sameen Shaw slutter sig til parret i deres søgen.'

Caviezel's Reese med Taraji P. Hensons Joss Carter på 'Person of Interest&39
Caviezel's Reese med Taraji P. Hensons Joss Carter på 'Person of Interest&39

Caviezel spillede den førende Reese, som han to gange blev nomineret til en People's Choice Award for. Sammen med ham på rollelisten var The Practice and Lost-stjernen Michael Emerson, der portrætterede Finch. Taraji P. Henson var også en del af hovedrollen mellem sæson 1 og 3, og vendte tilbage i en tilbagevendende kapacitet i den fjerde. Hun spillede en NYPD-drabsdetektiv ved navn Joss Carter, som bliver allieret med Reese og Finch.

Konsekvenser på hans karriere

Ifølge Caviezel startede hans aflysning formentlig, så snart han traf valget om at spille Jesus i The Passion. "Jesus er lige så kontroversiel nu, som han nogensinde har været. Ikke meget har ændret sig i 2.000 år," blev skuespilleren citeret i en artikel fra 2011 i The Guardian."Vi er nødt til at opgive vores navne, vores omdømme, vores liv for at tale sandt."

Jim Caviezel og Mel Gibson på settet til 'The Passion of the Christ&39
Jim Caviezel og Mel Gibson på settet til 'The Passion of the Christ&39

Kommentarerne fra Caviezel blev hentet fra en adresse, som han havde skrevet i First Baptist Church of Orlando. Da han t alte om sin casting af Mel Gibson, fort alte han menighederne, at instruktøren havde advaret ham om at tage rollen - og de konsekvenser, det ville have for hans karriere.

Caviezel hævdede, at ikke mere end 20 minutter efter at have accepteret rollen, ringede Gibson ham tilbage for at forsøge på mærkelig vis at overtale ham til ikke at følge op. Han sagde: 'Du kommer aldrig til at arbejde i denne by igen'. Jeg sagde til ham: 'Vi er alle nødt til at omfavne vores kors', sagde Caviezel til kirken. Det faktum, at han fortsatte med at tilbringe et halvt årti som den førende mand på et stort show, tyder dog på, at Gibson tog fejl.

Unattractive To Hollywood

Der er mange ting ved Caviezels tro, der har gjort ham uattraktiv for Hollywood-projekter. Blandt dem er hans tøven med at filme scener, der involverer ham at komme helt tæt på andre skuespillere, og hans direkte afvisning af at lave nogen sexscener overhovedet.

Jim Caviezel og Jennifer Lopez i filmen 'Angel Eyes' fra 2001
Jim Caviezel og Jennifer Lopez i filmen 'Angel Eyes' fra 2001

"Jeg har svært ved at blive nøgen på film," sagde han i et gammelt interview, der gik forud for hans optræden på The Passion. "Jeg tror ikke på det. Jeg synes ikke, det er rigtigt. I min tro har jeg lært, at afholdenhed er vigtigt. Du vil aldrig se min numse på film, medmindre jeg er i Holocaust og går rundt."

På et mere fundament alt plan er hans værdier stærkt i modstrid med de fleste mennesker i branchen. Et eksempel var hans sammenstød med Back To The Future-stjernen Michael J. Fox vedrørende stamcelleforskning og terapi. Fox, der lider af Parkinsons, havde støttet en politisk kandidat, der støttede stamcelleforskning. Som svar lavede Caviezel en video, hvor han sammenlignede Fox med Judas i Bibelen og bad folk om ikke at stemme på kandidaten.

Sådanne perspektiver fortsætter med at arbejde mod Caviezel i enhver mission, han måtte have for at få seriøse roller i Hollywood.

Anbefalede: