Her er hvorfor videnskabsmænd opkaldte en faktisk fejl efter Beyoncé

Her er hvorfor videnskabsmænd opkaldte en faktisk fejl efter Beyoncé
Her er hvorfor videnskabsmænd opkaldte en faktisk fejl efter Beyoncé
Anonim

At have en fejl opkaldt efter hende er sandsynligvis ikke højt på Beyoncés liste over prioriteter. Det er nok heller ikke så prestigefyldt af en ære. Især i betragtning af Beys seneste Grammy-plade, er det bare en lille smule mærkeligt at have en fejl derude kaldet Scaptia (Plinthina) beyonceae, og lad os være ærlige, undervældende.

Men meningen bag det er lidt pæn, og det er virkelig en ære, at videnskabsmænd opkaldte et sjældent væsen efter Beyoncé. Hun er heller ikke den eneste berømthed, der har noget navngivet til hendes ære. Johnny Depp fik jo et fossil opkaldt efter sig, og Lady Gaga modtog også en særlig ære.

Selvfølgelig er der det faktum, at det er en bogstavelig flue, der er opkaldt efter Beyoncé. ABC forklarede, at beyonceae-fluen kun findes i det nordlige Queensland, Australien. Hestefluearten er meget sjælden, hvilket også kunne beskrive Beyoncé og hendes række af talenter.

ABC beskrev fluen som "bootylicious" og opsummerede en insekteksperts forklaring på, hvorfor fluen blev opkaldt efter Bey. For det første har den "unikt tætte gyldne hår" på underlivet. Selvom Beyoncé nok ikke sætter pris på at blive sammenlignet med en behåret flue, er det skabningens guld og prangende natur, der bragte tankerne hen på sangerinden.

Fluen blev også fundet første gang samme år som Beyoncé blev født, hvilket forskerne formentlig også fandt interessant. Og selvom det umiddelbart lyder groft - for hvem bekymrer sig om fluer, ikke? -- Forskere forklarede, at hestefluen er ansvarlig for vigtige bestøvningsopgaver. I lighed med bier "agerer hestefluer som kolibrier," bemærkede ABC, og nipper til nektar fra specifikke planter.

Beyonce i guldkjole/scapia plinthina beyonceae-fluen
Beyonce i guldkjole/scapia plinthina beyonceae-fluen

Juryen er dog ude på, hvad Beyoncé egentlig mente om opdagelsen og dens efterfølgende navngivning. Det ser ud til, at forskerne, der traf navngivningsbeslutningen, har en sans for humor. En forklarede jo, at de med vilje valgte at opkalde fluen efter en kendt berømthed for at give dem "chancen til at demonstrere den sjove side af taksonomi", som er navngivningen af arten.

Det forskerhold tog fat i Beyoncé for at se, om hun kunne tænke sig at kommentere offentligt om fluens navn. Men på det tidspunkt havde de ikke hørt tilbage fra hende, og fans kan gætte på, at de nok aldrig gjorde det.

Opdagelsen og navngivningen skete tilbage i 2012, men oddsene er ret høje for, at Beyoncé havde for meget gang i at kommentere om en fejl, der blev navngivet til hendes ære. Hun blev trods alt berømt til dels på grund af hendes vokale dygtighed, og det er det, der holder hende ret travlt.

Hvor spektakulær opdagelsen end var for videnskabsmænd, var Beyoncé sandsynligvis ikke nede til en særlig ceremoni eller en introduktion til sin navnebror…

Anbefalede: